- Berichten
- 68
Al jaren rook ik af en toe wat kipfilet op mijn WSM. Maximaal een stuk of 8 a 10 per keer naast een paar spareribs, pulled of iets anders wat lang nodig heeft.
Nu ga ik komend weekend een stuk meer kipfiletjes roken. Hoe schaal je de zoutoplossing met kruiden op?
Anders gezegd, hoeveel gram zout per kilo kipfilet? Of hoeveel liter zoutoplossing per kilo kip?
Ik gebruikte meestal 100 gr zout per liter ( en dan nog suiker en kruiden e.d.)
Genoeg recepten op internet te vinden, maar die bespreken dus niet hoe ik het op kan schalen. Wie kan mij een zetje in de juist richting geven?
Nu ga ik komend weekend een stuk meer kipfiletjes roken. Hoe schaal je de zoutoplossing met kruiden op?
Anders gezegd, hoeveel gram zout per kilo kipfilet? Of hoeveel liter zoutoplossing per kilo kip?
Ik gebruikte meestal 100 gr zout per liter ( en dan nog suiker en kruiden e.d.)
Genoeg recepten op internet te vinden, maar die bespreken dus niet hoe ik het op kan schalen. Wie kan mij een zetje in de juist richting geven?