- Berichten
- 10.085
Hoi bbq-collega's
Ook gisteren was het weer een prachtige dag. Een perfecte dag voor low & slow.
Op de planning stonden:
- roken van een kleine voorraad kipfilet
- ribs
- naan brood
- Siciliaanse caponata ala Ewald https://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6400.msg119769#msg119769
Enkel dagen eerder al begonnen met het maken van de pekel voor de kip
Kippies erin voor 3 uurtjes
Daarna per 2 in een folie gerold en voor een dagje terug in de koelkast
Gisterochtend samen met dochterlief aan de slag.
Eerst het naanbrood. Gewoon een pak zelfrijzend bakmeel, 350-375 gram volle yoghurt en 7 gram zout.
Zelf ook nog 2 teentjes knoflook en een eetlepel oregano toegevoegd. En kneden maar
Lekker bakken in een pan.
Uiteraard kan het ook op een pizzasteen, en ik kan je vertellen: das een stuk lekkerder, maar dit was gewoon ff makkelijk :blush:
En begin van de middag gingen de ribben en de eerder gemaakt kip op de wsm
Ribben op het onderste rooster
Na een uurtje roken op perenhout was de kip klaar
Ik heb de laatste "richtlijnen" gehanteerd van een kern van 63gr + 14minuten.
Kip was wel een beetje bleekjes nog maar smaakte goed
Terwijl de ribben lekker doorgaarden op de wsm ondertussen de caponata gemaakt
Daarna konden de ribben in de folie
En uit de folie
Onze dochter had gevraagd om een stuk ribs niet te kruiden want ze wilde wel eens weten hoe het smaakte zonder kruiden en bbq saus
Stoer hoor
Tijd voor aan tafel. Tegen alle corona-adviezen in kwam mijn broertje "toevallig" langs. Mee-eten dus. B-)
Het was heerlijk. En de caponata was werkelijk fantastisch.
Dat is een salade waarmee je alle kanten op kan. Top!
Alleen ribben zonder kruiden en bbq-saus is geen aanrader, volgens de kenner =))
Dank voor het kijken
Rick
Ook gisteren was het weer een prachtige dag. Een perfecte dag voor low & slow.
Op de planning stonden:
- roken van een kleine voorraad kipfilet
- ribs
- naan brood
- Siciliaanse caponata ala Ewald https://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6400.msg119769#msg119769
Enkel dagen eerder al begonnen met het maken van de pekel voor de kip
Kippies erin voor 3 uurtjes
Daarna per 2 in een folie gerold en voor een dagje terug in de koelkast
Gisterochtend samen met dochterlief aan de slag.
Eerst het naanbrood. Gewoon een pak zelfrijzend bakmeel, 350-375 gram volle yoghurt en 7 gram zout.
Zelf ook nog 2 teentjes knoflook en een eetlepel oregano toegevoegd. En kneden maar
Lekker bakken in een pan.
Uiteraard kan het ook op een pizzasteen, en ik kan je vertellen: das een stuk lekkerder, maar dit was gewoon ff makkelijk :blush:
En begin van de middag gingen de ribben en de eerder gemaakt kip op de wsm
Ribben op het onderste rooster
Na een uurtje roken op perenhout was de kip klaar
Ik heb de laatste "richtlijnen" gehanteerd van een kern van 63gr + 14minuten.
Kip was wel een beetje bleekjes nog maar smaakte goed
Terwijl de ribben lekker doorgaarden op de wsm ondertussen de caponata gemaakt
Daarna konden de ribben in de folie
En uit de folie
Onze dochter had gevraagd om een stuk ribs niet te kruiden want ze wilde wel eens weten hoe het smaakte zonder kruiden en bbq saus
Stoer hoor
Tijd voor aan tafel. Tegen alle corona-adviezen in kwam mijn broertje "toevallig" langs. Mee-eten dus. B-)
Het was heerlijk. En de caponata was werkelijk fantastisch.
Dat is een salade waarmee je alle kanten op kan. Top!
Alleen ribben zonder kruiden en bbq-saus is geen aanrader, volgens de kenner =))
Dank voor het kijken
Rick