Beef en Steak

Kipdijfilet met "Rudy's Turkey Rub"

 

Arie de Knaller

Stoker
Berichten
271
Onlangs kreeg ik een rub uit Texas, dus die moest eens uitgeprobeerd worden.

signal-2023-05-21-190827_002.jpeg


De kipdijfilets heb ik goed ingerubt en daarna gespiest. Vorig jaar had ik bij Lidl nog een spiesenrekje gescoord in de aanbieding en die kwam erg goed van pas, ook omdat zo de spiesen het rooster zo niet raken. De opstelling van de barbecue (Weber 47cm) was als volgt: twee kolenmandjes met hete kolen aan de zijkant en de spiesen in het midden:

signal-2023-05-21-150800_002.jpeg


Daarna de kipdijfilets op de barbecue en gegaard tot een kerntemperatuur van ongeveer 65 graden, daarna de kolenmandjes verschoven om alles nog lekker te garen tot iets boven de 80 graden. Paar paprikaatjes erbij want waarom niet?

signal-2023-05-21-164718_002.jpeg


signal-2023-05-21-170935_002.jpeg


signal-2023-05-21-181202_002.jpeg


signal-2023-05-21-181202_003.jpeg


Ik heb het geserveerd op wat zachte tortilla's (Santa Maria) en wat "Serrano hot sauce" van Yellowbird (ook uit Texas). Ik ben erg tevreden met het resultaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan