BasBQ
Beef en Steak

Kip: Zoet pikante kip ( WOK )

 
 

SGx71

Stoker
Berichten
273
2013-09-10170535.jpg


Sinds ik het Gourmetsysteem van Weber heb, zou dat ding beter in de keuken terecht komen ....

Nodig :

500gr Kip ( filet of dij zonder been )
konimex Ajam Paniki ( pittig ) ( omdat het makkelijker te kopen is, dan te maken ;) )
125ml water ( 1/2 van de gewenste hoeveelheid op de verpakking )
125ml zoete ketjap ( rest van het vocht voor de boemboe )
5 ? 6 EL bruine basterdsuiker ( naar smaak )
PE-ZO- droge knoflook + eigen kruiden voor de kip ( eigen initiatief, ik heb 5spices-poeder )

Wok heet stoken
( nog niet gebeurd ;) )
Kip bruinen in een scheutje arachide olie ( lekker heet stoken )
Kruiden en op smaak brengen

Als de kip goed gebruind is, de boemboe van Konimex erbij en even meewokken.
als de kipjes goed bedeeld zijn, water en ketjap toevoegen ( pas op het spetteren )
Vermengen, en naar smaak de bruine suiker oplossen in het vocht
Even in laten koken ( maar op tijd de kip eruit, anders droogt die uit )
Wij willen de eindsaus lekker dik, die die reduceert tot bijna de helft.

Lekjker met gekookte rijst, Seroendeng en kroepoek


 
lijkt me een lekker gerecht,

ik heb je foto even bovenaan gezet
 
Thnx

Door te spelen met de suiker, kan je het pittiger laten, of juist zoeter krijgen.
Hier eten de kinderen het ook gewoon mee, geen tranen, geen gezeur

( dat komt door de sla, die willen ze vaak niet ;) )
 
Klinkt goed en ziet er net zo uit !
 
Lekker hoor!!
 
structor zei:
Ik ga deze op de todo zetten, maar niet op de bbq  :blush:

Het was voor mij ook alleen maar "omdat het kan"

Dit is in de keuken praktischer uit te voeren, en effici?nter
 
Lekker hoor. Wokken is iets wat ik ook zeer regelmatig doe, echt lekker...
 
Terug
Bovenaan Onderaan