BasBQ
Beef en Steak

Kip:Ricotta & salie gevulde kippenborst met groene boontjes en gratin dauphinois

 
 
 

blackshadow

Vuurmaker
Berichten
87
MG_7480_small.jpg


Ingredienten:

Kip:
- Salie
- Ricotta (2-3 eetlepels per kippenfilet)
- Kippenborsten
- Peper & zout
- 2 sneetjes Parmaham per kippenfilet

Groene boontjes:
- Groene boontjes
- Sjalot
- Boter
- Verse look
- Peper en zout

Gratin dauphinois:
- 150 g emmentaler
- 150 g gruy?re
- 1 l room
- 0,2 l volle melk
- 4 teentjes look
- nootmuskaat, peper en zout
- 1,5 kg zachtkokende aardappelen

Saus:
- Calvados
- Room
- Kippenbouillon
- Peper en zout

Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes (spoel de schijfjes niet af, het zetmeel zal zorgen voor de binding).
- Meng de soorten kaas.
- Giet de room en de melk in een kom, kruid goed met peper, zout en nootmuskaat, voeg geplette teentjes look toe en breng aan de kook, voeg 100g van de kaas toe, meng goed en zet apart.
- Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal en kruid regelmatig met peper, zout en nootmuskaat per laag.
- Zeef de room en giet over de aardappelschijfjes.
- Strooi er de resterende kaas erover.
- Zet de schaal op de BBQ, indirect op 180?C voor 1 uur.

MG_7482_small.jpg


- Kruid de ricotta met salie, peper en zout (naar smaak).
- Snijd de kippenfilets open, kruid beide zijden eventueel nog met peper, zout en salie en doe er 2-3 eetlepels ricotta tussen.
- Rol de kippenfilets op en doe er per borst 2 sneetjes Parmaham rond.
- Kruid met peper & zout.
- Bak de kippenborsten aan langs de zijden.
- Laat de kip verder garen op de BBQ, indirect voor 15min op 180?C.

MG_7480_small.jpg


- Kook de groene boontjes beetgaar in gezouten water.
- Koel direct nadien af in ijskoud water en zet aan de kant.
- Laat boter smelten met een fijngesnipperde sjalot en voeg de boontjes toe.
- Meng goed onder de boter en houd warm.

- Dien op

MG_7493_edit_small-1024x641.jpg
 
mooi gerecht, ziet er heerlijk uit
 
Je hebt er een super lekker mooi opgemaakt bordje van gemaakt! Heel mooi vastgelegd ook. Lijktmmij heerlijk!
 
Dat ziet er prima uit Jens
 
Mooi gemaakt bedankt voor het recept.
 
Dat moet op zeker gesmaakt hebben!!
 
Mooi hoor! Ik heb hem even naar recepten verplaatst, daar komt dit beter tot zijn recht denk ik anders verdwijnt het langzaam in de vergetelheid. Heb ook even een foot bovenaan gezet om zo aan de eisen van het receptendeel te voldoen ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan