- Berichten
- 1.184
Aangezien het weer in Nederland, op zijn zachtst gezegd, niet al te best is, zijn we deze week ontsnapt naar het zuiden van Frankrijk. Vandaag helaas hier ook wat druilerig maar de afgelopen dagen was het lekker zonnig. De BBQ heeft deze week al een aantal keer aangestaan maar vandaag was het dan eindelijk tijd voor een gerecht van Ottolenghi: kip Marbella uit het boek Simple. Het recept zelf is ook te vinden op internet: https://www.brendakookt.nl/2018/10/22/kip-marbella-simpel-van-ottolenghi/
Niet alle ingredi?nten zijn in zuid-Frankrijk altijd even makkelijk te vinden. Dus de missie 'op zoek naar verse Oregano' is na diverse supermarkten helaas mislukt. Zelfs niet in een gigantische supermarkt in 1 van de grotere steden op 45 minuten rijden van onze locatie. In het recept heb ik dus gewoon gedroogde Oregano gebruikt.
Het begon gisteren met het maken van de marinade. De kip heeft hierin iets meer dan 24 uur gemarineerd voordat de pootjes op de BBQ gingen.
Thuis had ik dit waarschijnlijk op de Big Green Egg gemaakt maar op de Weber die we hier hebben, kan het ook perfect. Opgestookt tot 180 graden en toen mocht de ovenschaal erop.
Na ongeveer 50 minuten hadden de poten een kerntemperatuur van 75 graden bereikt en konden de borden bereid worden.
Bij de kip aten we gebakken rijst met groenten. De marinade goten we bij het dresseren over de rijst en de kip. Het was de eerste keer dat we dit gerecht maakten en aten maar we vonden het allemaal voor herhaling vatbaar!
Niet alle ingredi?nten zijn in zuid-Frankrijk altijd even makkelijk te vinden. Dus de missie 'op zoek naar verse Oregano' is na diverse supermarkten helaas mislukt. Zelfs niet in een gigantische supermarkt in 1 van de grotere steden op 45 minuten rijden van onze locatie. In het recept heb ik dus gewoon gedroogde Oregano gebruikt.
Het begon gisteren met het maken van de marinade. De kip heeft hierin iets meer dan 24 uur gemarineerd voordat de pootjes op de BBQ gingen.
Thuis had ik dit waarschijnlijk op de Big Green Egg gemaakt maar op de Weber die we hier hebben, kan het ook perfect. Opgestookt tot 180 graden en toen mocht de ovenschaal erop.
Na ongeveer 50 minuten hadden de poten een kerntemperatuur van 75 graden bereikt en konden de borden bereid worden.
Bij de kip aten we gebakken rijst met groenten. De marinade goten we bij het dresseren over de rijst en de kip. Het was de eerste keer dat we dit gerecht maakten en aten maar we vonden het allemaal voor herhaling vatbaar!