- Berichten
- 17
Aangezet door de fotowedstrijd voor lollies de kip lollies geprobeerd , erg smakelijk!
Voorbereiden van de kip was toch meer werk dan gedacht, eerst in de rub daarna nog ontbijtspek dr op.
bbq op 175grC indirect en de kerntemperatuur naar 79grC.
De dip saus is een mix van rays, ketchup en honing. Krieltjes voorgekookt omdat bouten stuk sneller klaar zijn als hele kip.
Witlof aangezet in roomboter en daarna gecaremaliseerd met honing en vervolgens afgeblust met water, venkel en Provençaalse kruiden. Deksel op de pan en 10min smoren, deksel dr weer af om vocht te laten verdampen.
De dubbele rub, spek en dipsaus was wat veel en erg hoog op smaak maar dat mocht de pret niet drukken
Voorbereiden van de kip was toch meer werk dan gedacht, eerst in de rub daarna nog ontbijtspek dr op.
bbq op 175grC indirect en de kerntemperatuur naar 79grC.
De dip saus is een mix van rays, ketchup en honing. Krieltjes voorgekookt omdat bouten stuk sneller klaar zijn als hele kip.
Witlof aangezet in roomboter en daarna gecaremaliseerd met honing en vervolgens afgeblust met water, venkel en Provençaalse kruiden. Deksel op de pan en 10min smoren, deksel dr weer af om vocht te laten verdampen.
De dubbele rub, spek en dipsaus was wat veel en erg hoog op smaak maar dat mocht de pret niet drukken

Laatst bewerkt: