BasBQ
Beef en Steak

Kip: gerookte kalkoenpoten

 
 
 
 

richard0501

Gemarineerd
Berichten
1.552
DSCN0020_zps74c99aa2.jpg


Afgelopen zondag lekker gerookte kalkoenpoten gemaakt.
recept is voor 2 poten (was ruim 1.2 kg samen)
Eerst heb ik de poten gepekeld in een gekruide pekel, voor 5 uur.
Pekel:
1.5 l water
5 el zeezout
1 el suiker
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl chili poeder
1 tl knoflook poeder
? tl komijn poeder
1 ui grof gesneden

Poten droog gedept, en ingesmeerd met 1 el  olijfolie. ingemeerd met de volgende rub.
Rub:
? el paprikapoeder
? tl zwarte peper
1 el uien poeder
1 tl knoflook poeder
? tl komijn poeder

Vervolgens circa 6 uur in de barbecue geplaatst op 110 graden, tot de kerntemperatuur 76 graden was (vorige keer had ik 74 gepakt, maar dat is toch te krap wat betreft de garing. Ik de BBQ gestookt met kersen hout pellets.

Resultaat 2 heerlijke drumsticks.
 
Zo, die zien er lekker uit, die konden vast niet ver meer lopen, waren zeker zo op....
 
Yummie....kluifpootjes in cavemen-formaat! Ziet er erg smakelijk uit.
 
Mooie poten zeg!! :D
 
Ik heb gehoord dat er nog al veel pezen in zitten , klopt dat?
 
Ik heb gehoord dat er nog al veel pezen in zitten , klopt dat?

Nou ik had een aantal weken geleden een hele poot gegrild, en daar zaten veel pezen in, was niet makkelijk om te eten.

Omdat ik niet graag opgeef heb ik ze deze keer lekker langzaam gegaard, zaten er natuurlijk nog wel de pezen in, maar toch was het veel beter te eten.

1 poot woog toch zo'n 600 gram, dus we hebben hem gedeeld met z'n 2 , en 1 mocht het bot afkluiven.
Gisteren de andere poot weer opgewarmd in de magnetron, ging goed, en nog steeds sappig.


 
 
Terug
Bovenaan Onderaan