- Berichten
- 547
Vandaag het nieuwe spit ingewijd.
In het verleden paar keer beer can chicken klaargemaakt. Was steeds lekker sappig.
Maar deze kip aan het spit was echt extreem sappig. Misschien heeft het ras ook geholpen...
Eerst 1 helft van het houtskoolmandje van de kamado gevuld en aangestoken.
Dan de kip ingewreven met eigen samengestelde rub en samengebonden met keukentouw.
Dan op het gloednieuwe spit gespiest.
Ondertussen was de kamado op temperatuur: dome rond de 170-180°C.
Kip erop en draaien maar...
Even later... Mja, dat mooie blauw-witte keukentouw bleek niet echt keukentouw te zijn. Smeltte nogal snel weg...
Effe wat paniek in de keet. Snel het touw weggeknipt en ander touw gebruikt. Dit was gelukkig wel okee.
Voor de krieltjes had ik laatst een halve-maan bbq-schaal van de Lidl aangeschaft. Snel nog een ijzer geplooid, zodat de schaal niet kon wegglijden. Oef... past perfect, de kip kan er nog mooi langs draaien.
Na een dik uur konden we aan tafel genieten van een lekker zondagse maaltijd.
Zoals reeds gezegd: zeer sappig.
Het vel mag van mij nog wat krokanter. Tips hiervoor? Gewoon hogere temperatuur? Het hele kolenmandje vullen?
Nog een kort filmpje:
In het verleden paar keer beer can chicken klaargemaakt. Was steeds lekker sappig.
Maar deze kip aan het spit was echt extreem sappig. Misschien heeft het ras ook geholpen...
Eerst 1 helft van het houtskoolmandje van de kamado gevuld en aangestoken.
Dan de kip ingewreven met eigen samengestelde rub en samengebonden met keukentouw.
Dan op het gloednieuwe spit gespiest.
Ondertussen was de kamado op temperatuur: dome rond de 170-180°C.
Kip erop en draaien maar...
Even later... Mja, dat mooie blauw-witte keukentouw bleek niet echt keukentouw te zijn. Smeltte nogal snel weg...
Effe wat paniek in de keet. Snel het touw weggeknipt en ander touw gebruikt. Dit was gelukkig wel okee.
Voor de krieltjes had ik laatst een halve-maan bbq-schaal van de Lidl aangeschaft. Snel nog een ijzer geplooid, zodat de schaal niet kon wegglijden. Oef... past perfect, de kip kan er nog mooi langs draaien.
Na een dik uur konden we aan tafel genieten van een lekker zondagse maaltijd.
Zoals reeds gezegd: zeer sappig.
Het vel mag van mij nog wat krokanter. Tips hiervoor? Gewoon hogere temperatuur? Het hele kolenmandje vullen?
Nog een kort filmpje:
![6d0723be5a87ab318ce154d6df9ae7b5.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/6d0723be5a87ab318ce154d6df9ae7b5.jpg)
![4cf236b7dcea9650f8c46ad3f9e03499.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/4cf236b7dcea9650f8c46ad3f9e03499.jpg)
![0fae81f4cab7d3200fe180158175fac5.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/0fae81f4cab7d3200fe180158175fac5.jpg)
![f0b42516c1708e14440c2eec015c19fa.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20221204/f0b42516c1708e14440c2eec015c19fa.jpg)