BasBQ
Beef en Steak

Kingfish

 

baconstrips

Vuurmaker
Berichten
88
Vandaag Kingfish van een rookplankje met friet en salade.
Kingfish is op land gekweekte yellowtail tonijn. Uit Noord Beveland (Zeeland). Lekker stevige witvis.
Q op 200 graden. Eraf bij kern 70 graden.
1000047118.jpg

1000047119.jpg
 
Mooi bordje hoor! Dat zal gesmaakt hebben.
(toch even gekeken hoe dat ze die vis kweken. Wist ik niet)
 
Ziet er lekker uit, heb je nog iets van olie of vet gebruikt bij de rub?
 
Ziet er lekker uit!

Met een plankje indirect?
Ik doe dat meestal juist direct boven de kolen zodat het plankje goed gaat roken.
 
Het is nog maar ochtend en heb al iets bijgeleerd.
Mij juist een beetje ingelezen in de kingfish en ziet er een aangenaam visje uit om mee te werken. Blijkbaar van koud geroookt tot gegrild is het mogelijk.
Bedankt om deze vis voor te stellen.
 
Leuke reacties!
Goeie tip Lennart. Ik gebruik het plankje omdat ik anders bang ben dat de vis aan het rooster blijft plakken. En ik de vis kapot maar bij eraf halen.
Direct lan natuurlijk ook. Volgende keer eens proberen.

De vis ingesmeerd met laagje olijfolie en dan de visrub erover.

Kungfish is inderdaad geschikt voor verschillende bereidingen. Van rauw (sevice) tot sous vide en afgrillen, bakken in boter, bbqen, etc.
 
Het is nog maar ochtend en heb al iets bijgeleerd.
Mij juist een beetje ingelezen in de kingfish en ziet er een aangenaam visje uit om mee te werken. Blijkbaar van koud geroookt tot gegrild is het mogelijk.
Bedankt om deze vis voor te stellen.
Ik heb de website kingfish Zeeland bezocht. Lekkere stukjes vis aangeboden, helaas alles out of stock.

Verstuurd vanaf mijn CPH2449 met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit. Kingfish ken ik niet, moet ik onthouden en ook een keer bij mij op de kamado gaan bereiden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan