- Berichten
- 674
Goodmorning.
Zoals elkaar rond de kerst koop ik een ham. Deze pekel ik, om vervolgens lekker te roken.
Dit jaar had ik erg moeite om wat betaalbaars te vinden. De speenvarken beenham topte die jaar af. Waar die 2 jaar terug nog 10,- de kilo was vraagt bbqualty nu 25. En tsja op een ham van 5 kilo scheelt dat wel..
Ik naar de varkensslager en hij zegt: jeroen kerel, wij maken van fricandeau ook ham en dat noemen wij dan plaatham, is dat niet war voor 5,- de kilo.
Nou laten we maar doen dan.
Dit is hem
Wat een knaap.. eerst het huidje er maar af. Dit vinden wij niet lekker.
Vervolgens 4 liter pekel gemaakt.
4000 ml water+ 5000g vlees is 9000:100 ×2 is 180. Dus 2% van je totaal gewicht van vlees en vocht is zout gehalte. In de geval 180 gram nitriet zout. Met 90 gram suiker en dan de pekel kruiden.
Ik zit altijd te prutsen om het ergens in te doen. Dit keer had ik een plastic zak van de slager en dit ging in de souvide bak..perfect.
Afijn..na 6 dagen mocht hij er uit..
Wel een vreemde slijmerige substantie in het water. Al zag het er wel helder uit. Het rook ook lekker en fris, dus besloten door te gaan. Alles even afspoelen
Nou..24 uur terug de koelkast in. Lekker drogen en de dag er na in de rub.
Bbq aan.. 2 chunks kers en 2 beuk..
Meater er in.. verbinden..verbinden.. verbinden.. potdikke duurt lang..2e meater er maar in.
Ow slimmerik.. na een update moet je hem.dus blijkbaar opnieuw toevoegen.
Afijn.. 2 uur later..
Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
Zoals elkaar rond de kerst koop ik een ham. Deze pekel ik, om vervolgens lekker te roken.
Dit jaar had ik erg moeite om wat betaalbaars te vinden. De speenvarken beenham topte die jaar af. Waar die 2 jaar terug nog 10,- de kilo was vraagt bbqualty nu 25. En tsja op een ham van 5 kilo scheelt dat wel..
Ik naar de varkensslager en hij zegt: jeroen kerel, wij maken van fricandeau ook ham en dat noemen wij dan plaatham, is dat niet war voor 5,- de kilo.
Nou laten we maar doen dan.
Dit is hem
Wat een knaap.. eerst het huidje er maar af. Dit vinden wij niet lekker.
Vervolgens 4 liter pekel gemaakt.
4000 ml water+ 5000g vlees is 9000:100 ×2 is 180. Dus 2% van je totaal gewicht van vlees en vocht is zout gehalte. In de geval 180 gram nitriet zout. Met 90 gram suiker en dan de pekel kruiden.
Ik zit altijd te prutsen om het ergens in te doen. Dit keer had ik een plastic zak van de slager en dit ging in de souvide bak..perfect.
Afijn..na 6 dagen mocht hij er uit..
Wel een vreemde slijmerige substantie in het water. Al zag het er wel helder uit. Het rook ook lekker en fris, dus besloten door te gaan. Alles even afspoelen
Nou..24 uur terug de koelkast in. Lekker drogen en de dag er na in de rub.
Bbq aan.. 2 chunks kers en 2 beuk..
Meater er in.. verbinden..verbinden.. verbinden.. potdikke duurt lang..2e meater er maar in.
Ow slimmerik.. na een update moet je hem.dus blijkbaar opnieuw toevoegen.
Afijn.. 2 uur later..
Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk