- Berichten
- 271
Het kerstdiner komt natuurlijk van de bbq. Alleen mijn vrouw had niet te alleen haar vader uitgenodigd maar ook mijn moeder en haar partner en mijn zus met het gezin. Dus of ik een 3 gangenmenu voor 12 wilde maken. Het voorgerecht was door mijn zus bereid en we hadden carpaccio- en zalmbonbons. Deze kwamen niet van de Q maar erg lekker. Als tussen gerecht had ik tataki gebakken diamanthaas met ponzusaus op een bedje van met sushi azijn ingelegde chioggia bieten en roze radijsjes en lente-ui. Dat was wat voorbereiding maar erg lekker. Het pronkstuk was Bife de Tira. Naturel gebakken en daarna gekruid met peper en fleur de selle zout. Daarbij als bijgerecht hasselbackaardappeltjes, gebakken witlof en romainesla. Door de witlof eerst met poedersuiker te bestrooien en na een kwartier in de olijfolie te bakken krijgt het een heerlijke zoete smaak.
Nagerecht waren lavacakejes met slagroomijs. Het was hard werken maar het kwam allemaal op tijd op tafel en iedereen had genoten.
Nagerecht waren lavacakejes met slagroomijs. Het was hard werken maar het kwam allemaal op tijd op tafel en iedereen had genoten.