Een voordeel als je de kerstdagen bij je thuis viert je zelf grotendeels kan bepalen wat het menu wordt B-)
Op kerstavond werd het kalkoen, ik had het zelf nog nooit klaar gemaakt (of ?berhaupt een hele kalkoen gehad), een mooie uitdaging en met wat last minuts tips van Noskos is het helemaal goed gekomen (waarvoor dank!).
1e kerstdag mochten mijn zwager en ik het hoofdgerecht verzorgen voor de familie. Uiteraard er voor gekozen om de Q weer aan te slingeren. We hebben lamsrack met gegrilde aubergine klaargemaakt. Ik moet zeggen, dat is toch wat lekkerder dan een kalkoen
Pics or it didn't happen:
De kalkoen, volgens het recept van Noskos
De dames in kwestie:
Even laten zwemmen:
En laten drogen:
Ze krijgen al een mooi kleurtje:
En tot slot, aanvallen maar:
Als hoofdgerecht op eerste kerstdag hebben we gekozen voor Lamsrack met honing en tijm, gegrilde aubergine, zelfgemaakte aardappelrozetjes en uiteraard een bijpassende rode wijn.
Ik zal de volgende keer zorgen voor betere foto's. Op de foto lijken sommige stukken aardig donker, maar viel mee in de praktijk.
En heel vervelend, we kwamen niet uit met het aantal rackjes, we moesten een paar achterlaten. Na het eten onder het mom van 'de bbq moet nog opgeruimd worden', snel naar buiten gevlucht om de achtergebleven stukken op te eten en ik moet zeggen, zo smaken ze toch het best.
Al met al een geslaagde kerst, leuke en lekkere gerechten mogen klaar maken.
Met rokerige groet Denny
Op kerstavond werd het kalkoen, ik had het zelf nog nooit klaar gemaakt (of ?berhaupt een hele kalkoen gehad), een mooie uitdaging en met wat last minuts tips van Noskos is het helemaal goed gekomen (waarvoor dank!).
1e kerstdag mochten mijn zwager en ik het hoofdgerecht verzorgen voor de familie. Uiteraard er voor gekozen om de Q weer aan te slingeren. We hebben lamsrack met gegrilde aubergine klaargemaakt. Ik moet zeggen, dat is toch wat lekkerder dan een kalkoen

Pics or it didn't happen:
De kalkoen, volgens het recept van Noskos
De dames in kwestie:

Even laten zwemmen:

En laten drogen:

Ze krijgen al een mooi kleurtje:

En tot slot, aanvallen maar:

Als hoofdgerecht op eerste kerstdag hebben we gekozen voor Lamsrack met honing en tijm, gegrilde aubergine, zelfgemaakte aardappelrozetjes en uiteraard een bijpassende rode wijn.
Ik zal de volgende keer zorgen voor betere foto's. Op de foto lijken sommige stukken aardig donker, maar viel mee in de praktijk.


En heel vervelend, we kwamen niet uit met het aantal rackjes, we moesten een paar achterlaten. Na het eten onder het mom van 'de bbq moet nog opgeruimd worden', snel naar buiten gevlucht om de achtergebleven stukken op te eten en ik moet zeggen, zo smaken ze toch het best.


Al met al een geslaagde kerst, leuke en lekkere gerechten mogen klaar maken.

Met rokerige groet Denny