B
Bas
Gast
Hallo allemaal,
Nieuw op dit forum en redelijk nieuw in de kunst van het echte BBQ'en.
Voor mijn verjaardag een Weber Master Touch Special Edition gekregen met Igrill 2 thermometer. Helemaal top natuurlijk!
Nu heb ik afgelopen week mijn eerste creatie proberen te maken: 3 kg procureur en 1kg buikspek (direct goed beginnen).
Na mezelf ingelezen te hebben, heb ik s'ochtend de bbq aangemaakt met de Minion methode.
BBQ is goed op temperatuur gekomen en wist hem zelfs vrij makkelijk op 110 graden te houden (omgevings-tempeartuurmeter met klemmetje net boven het rooster).
Kerntemperatuurmeter in beide stukken en erop, deksel dicht en vooral niet meer openen.
Gedurende de dag bleef de temperatuur in de ketel prachtig rond die 110 graden, de kerntemperatuur van beide stukken steeg gestaag naar de 65 graden, maar....
Na een uur of 7 bleef de kerntemperatuur steken op 65 graden. Ik heb tussentijds wat extra kolen bijgevuld, de temperatuur in de ketel bleef rond de 110 - 120 graden, maar de kerntemperatuur steeg niet verder. Zelfs als ik de temperatuur in de ketel omhoog bracht naar ongeveer 130graden, steeg deze niet verder.
Nu was het een heerlijk stuk vlees, maar hij had net wat verder mogen garen binnenin.
Heeft iemand een idee wat ik fout heb gedaan?
Alvast bedankt.
Nieuw op dit forum en redelijk nieuw in de kunst van het echte BBQ'en.
Voor mijn verjaardag een Weber Master Touch Special Edition gekregen met Igrill 2 thermometer. Helemaal top natuurlijk!
Nu heb ik afgelopen week mijn eerste creatie proberen te maken: 3 kg procureur en 1kg buikspek (direct goed beginnen).
Na mezelf ingelezen te hebben, heb ik s'ochtend de bbq aangemaakt met de Minion methode.
BBQ is goed op temperatuur gekomen en wist hem zelfs vrij makkelijk op 110 graden te houden (omgevings-tempeartuurmeter met klemmetje net boven het rooster).
Kerntemperatuurmeter in beide stukken en erop, deksel dicht en vooral niet meer openen.
Gedurende de dag bleef de temperatuur in de ketel prachtig rond die 110 graden, de kerntemperatuur van beide stukken steeg gestaag naar de 65 graden, maar....
Na een uur of 7 bleef de kerntemperatuur steken op 65 graden. Ik heb tussentijds wat extra kolen bijgevuld, de temperatuur in de ketel bleef rond de 110 - 120 graden, maar de kerntemperatuur steeg niet verder. Zelfs als ik de temperatuur in de ketel omhoog bracht naar ongeveer 130graden, steeg deze niet verder.
Nu was het een heerlijk stuk vlees, maar hij had net wat verder mogen garen binnenin.
Heeft iemand een idee wat ik fout heb gedaan?
Alvast bedankt.