BasBQ
Beef en Steak

Kennismaking met de WGA

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Van de week een nieuwe WGA gekocht die in juli mee gaat op vakantie.
Vandaag was het tijd om nader kennis te maken.
P1010144-1.jpg

Gisteren al vast wat kippebouten gemarineerd.
De marinade:
3 el olijfolie
200ml sinaasappelsap
7 el bloemenhoning
1,5 el pittige grove mosterd
1,5 el cajunkruiden
3 tenen knoflook
klein stukje vers gesneden gember
scheutje geconcentreerd citroensap
P1010148.jpg

De bouten op het gewricht doorgesneden en de nacht in de marinade laten staan.
P1010149.jpg

De WGA opgestookt naar 150 graden en toen drie kippedijen erop gelegd.
P1010152.jpg

Na 45 minuten waren ze mooi gaar
We hebben er rijst bij gegeten met courgette, ananas, perzik en banaan.
De courgette even roerbakken en de vruchten toevoegen.
Na even doorwarmen licht binden en wat peper, zout en mosterd toevoegen.
P1010162.jpg

Smaakte prima en het uiteindelijke doel is bereikt.
De WGA is vet geworden
P1010163.jpg
 
lekkere maaltijd bert, en hoe is het bevallen weer op een ouderwetse/nieuwe bbq bezig te zijn?
 
Leo zei:
lekkere maaltijd bert, en hoe is het bevallen weer op een ouderwetse/nieuwe bbq bezig te zijn?

De Primo vindt ik wat makkelijker. Is sneller heet. Maar dat kan ook komen omdat ik daarin houtskool stook. Volgende keer ga ik de WGA ook op houtskool stoken en eens kijken hoe dat gaat.
 
Lekker Bert! Zie dat je zo verstandig bent geweest om alluminiumfolie op de bodem te leggen, maakt wel zo makkelijk schoon.
 
Lekkere kippenpootjes Bert! WGA is inderdaad een ander beestje dan de primo :) Maar als je hem onder de knie hebt kun je er net zulke lekkere dingen op maken :D
 
Goed gelukt lijkt me. Heb je de drumsticks niet gemaakt?
 
Abraham zei:
Goed gelukt lijkt me. Heb je de drumsticks niet gemaakt?
Die komen nog aan de beurt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan