Na vorig jaar meegedaan te hebben aan een SCA steak competitie, ga ik dit jaar voor het eerst meedoen aan een KCBS BBQ-wedstrijd. En dat betekend oefenen. Afgelopen weekend een serieuze oefensessie gedaan voor de chicken thighs-categorie.
Zaterdagavond: De dijen getrimd, gebrined en zo netjes mogelijk gevormd.
Zondagochtend: Uit de brine, afgespoeld en terug in de koelkast.
Zondagmiddag: Kamado aangestoken en indirect voor een temperatuur van 135–145°C. gegaan. Dijen in de rub gezet. Onder en op het vel.
Roken: Indirect op de Kamado kort gerookt met mild rookhout, tot een kern van ca. 65–68°C.
Inpakken: In een pan met een boter en honing mix nog zo’n 35–40 min doorgegaard tot ca. 83°C.
Afwerking: Gelakt en kort terug op de BBQ om de saus te laten setten. Daarna ±15 min laten rusten voor het serveren.
Zie foto’s. supertevreden met het resultaat voor een eerste run. Goede kleur, mooie glans, fantastisch op smaak en bite through skin. Nog wat ruimte om te sleutelen aan de vorm en het strakker inrollen van de huid maar de basis staat. Komend weekend staat de buston butt op de planning.
In de rub en klaar om op de BBQ te gaan.
Tijd om in te pakken.
Eindresultaat.
bite through skin
Zaterdagavond: De dijen getrimd, gebrined en zo netjes mogelijk gevormd.
Zondagochtend: Uit de brine, afgespoeld en terug in de koelkast.
Zondagmiddag: Kamado aangestoken en indirect voor een temperatuur van 135–145°C. gegaan. Dijen in de rub gezet. Onder en op het vel.
Roken: Indirect op de Kamado kort gerookt met mild rookhout, tot een kern van ca. 65–68°C.
Inpakken: In een pan met een boter en honing mix nog zo’n 35–40 min doorgegaard tot ca. 83°C.
Afwerking: Gelakt en kort terug op de BBQ om de saus te laten setten. Daarna ±15 min laten rusten voor het serveren.
Zie foto’s. supertevreden met het resultaat voor een eerste run. Goede kleur, mooie glans, fantastisch op smaak en bite through skin. Nog wat ruimte om te sleutelen aan de vorm en het strakker inrollen van de huid maar de basis staat. Komend weekend staat de buston butt op de planning.

In de rub en klaar om op de BBQ te gaan.
Tijd om in te pakken.
Eindresultaat.
bite through skin
