Beef en Steak

Kalkoen nat pekelen (wet brine)

meinonA

Stoker
Berichten
308
Goede avond,
ik heb zojuist een kalkoen van 6kg in de natte pekel gezet.
Dit recept heb ik ervoor gebruikt: https://heygrillhey.com/simple-apple-spice-turkey-brine/

In plaats van de pekel af te laten koelen met ijs heb ik gewoon langer gewacht tot ie koud was, maar ik kom er net achter dat ik per ongeluk vergeten ben om koude appelsap erbij te doen. Hij is wel volledig onder.
Dat betekend wel dat de hoeveelheid (totaal 250g) zout per liter vocht met een derde hoger is. Betekend dit dat ik de pekeltijd moet verlagen met een derde?
Volgens het artikel is het een uur per pond. Dat zou 12u pekelen betekenen. Kan ik m nu over 8u al bereiden?

Alvast bedankt voor jullie input.
 
haha, Opgelost met behulp van ChatGPT:

Toevoegen:
  • 1 liter koud water (voor het aanvullen van de vloeistof)
  • 50 g bruine suiker of 1-2 eetlepels honing
  • 1-2 eetlepels appelazijn of citroensap
Of 1el natuurazijn en 60g bruine suiker als je de appels van het originele recept ook bij bij de kalkoen hebt gedaan.
 
excuses voor de verwarring. Ik had er vòòr het boodschappen halen er al overheen gelezen waardoor ik dus sowieso maar 1L had ipv 2. Vandaar dat ik een alternatief zocht. Bij deze. Vanavond weet ik of dat een goed alternatief was.
 
Terug
Bovenaan Onderaan