BasBQ
Beef en Steak

Kalkoen in een hout gestookte oven

Hoelang voor het opstooken van de houtoven voor het bereiden van een gevulde kalkoen van 5kg +/-


  • Totaal aantal stemmers
    0
S

Sjuul

Gast
Hallo ik ben Sjuul uit aalst waalre ,en heb afgelopen jaar een hout oven gebouwt en de pizzas gaan goed maar nu wil ik er ook vlees enz in gaan bereiden dus nu wordt het kalkoen met kerst ,maar hoelang moet de oven opgestookt worden ,en mag er nog open vuur bij bijven,ik zag verschilende youtube filmpjes voor bij komen .
 
gewoon proberen met een kip en kijken wat er gebeurt. Succes
 
Er staan in het receptendeel nog tips om de kalkoen vooraf te pekelen en dat zou ik zeker doen. Kijk ook voor een braadslee met een rekje zodat de kalkoen lekker rondom warmte krijgt. Ik zou rustig stoken met sintels tot een mooie naderende kerntemperatuur en dan naar smaak wat hoger stoken voor de kleur. Pekel maakt het huidje minder lekker maar het vlees zoveel sappiger! Goeie tip van die kip. Die kan je ook pekelen om te testen!
 
Sluit me 100% aan bij het pekel advies!
Een kalkoen 24 uur in een pekelbad laten zwemmen, en daarna 24 uur laten drogen. Geeft een veel sappiger eindresultaat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan