Beef en Steak

Kalkoen bereiding.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hendrik Willem
  • Startdatum Startdatum
H

Hendrik Willem

Gast
Met de Kerst wil ik een kalkoen bereiden op de Green Big Egg en nu is mijn vraag moet ik tijdens deze bereiding een schaal met vloeistof in de barbeque zetten want  ik kan dit niet opmaken uit het recept dit is van Noskos. Recept ziet er goed uit.
 
Ik gebruik alleen een schaal met water als ik een warmtebuffer cq druipschaal nodig heb. Vochtige lucht heeft nl. meer energie nodig om op te warmen.
Maar het gaat niet helpen bij het 'vochtig houden' van je product ofzo.
Het kan er wel voor zorgen dat de temp geleidelijker stijgt (bij onoplettendheid) en dat je dus minder snel overgaart als je even verdwaalt in je krantje ofzo.
Beste is om de borst van het beest even flink te koelen met een ice pack, voordat je 'm het ei in schuift.  Werkt ook best goed bij kip.
 
Als het er niet staat dan doe ik het ook niet :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan