Beef en Steak

Kabeljauw, nieuwe krieltjes en een ceder plank

 
 

Marcel1973

Stoker
Berichten
407
Vandaag tijd voor vis. Eens geprobeerd iets te fabrieken met kabeljauw (helaas alleen filet zonder huid).
20rkyhe.jpg


Vis afspoelen. Voor de kruiden beetje zout en wat huis tuin en keuken en Italiaanse kruiden gebruikt op de vis.

De krieltjes in een bakje olie en met wat rozemarijn, beetje knoflook en even roeren/mengen.
20hop4k.jpg


Plankje een uurtje of drie in water geweekt. 
Q opgestookt en de vis voorbereiden. Afspoelen, de kant van het vel in "badje" met olie gelegd, kruiden etc.
Groente in de pan.
65rhw7.jpg

De nieuwe aardappelen op de Q en ff op direct vuur laten gaan.
e5l79i.jpg

Daarna wisselen,
plankje op de Q (ca 10 min. voorroken) op direct vuur en aardappelen semi indirect.
Plankje draaien, aardappelen direct, plankje semi, vis erop, tomaatjes erop en wachten maar.
192uc0.jpg


Maak het jezelf gemakkelijk...
10di2bo.jpg


En wacht op de kerntemp van 60 graden
o7vp5j.jpg


Het eindresultaat:
awdfeo.jpg


Beoordeling ega: lekkere rooksmaak op de vis en tomaat (bijzondere smaak), aardappelen net iets te droog.
 
prachtige maaltijd hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan