- Berichten
- 764
Smaakbomalert!
Na toch al weer te lang de barbecue minder te hebben gebruikt, vandaag maar weer eens de kooltjes laten gloeien.
Ik lees bijna dagelijks mee op dit mooie forum en was daarom ook meteen enthousiast bij het lezen van het recept voor en Joko’s satay heb daar maar meteen Ewald’s pindasaus bij gemaakt!
Alle stappen van het recept gevolgd en eigenwijs wat grotere stokjes gemaakt (goed op de puntjes gelet ).
De helft vacuüm in de diepvries te rusten gelegd, de andere helft mocht het rooster op:
Uiteraard ook voor een gerstenatje gezorgd
Even lekker grillen later was de kip gaar:
Samen met een simpele nasi en dus de pindasaus op een bordje en heerlijk gesmuld!
Uiteraard veel saus over, deze in grote blokjes in de vriezer gelegd voor later.
Smaken waren fan-tas-tisch!
Helaas kon ik de limoenblaadjes voor de saus niet vinden, en dus maar laurier gebruikt.
Voor de satay ook ergens niet helemaal opgelet, wel de vaste kokos gebruikt, maar dan véél te veel… 100g i.p.v. 150ml, maar niet helemaal opgelet dat die 100g aangelengd dient te worden . Dus met wat water de marinade nog kunnen redden, en de smaak was uiteindelijk goed!
Na toch al weer te lang de barbecue minder te hebben gebruikt, vandaag maar weer eens de kooltjes laten gloeien.
Ik lees bijna dagelijks mee op dit mooie forum en was daarom ook meteen enthousiast bij het lezen van het recept voor en Joko’s satay heb daar maar meteen Ewald’s pindasaus bij gemaakt!
Alle stappen van het recept gevolgd en eigenwijs wat grotere stokjes gemaakt (goed op de puntjes gelet ).
De helft vacuüm in de diepvries te rusten gelegd, de andere helft mocht het rooster op:
Uiteraard ook voor een gerstenatje gezorgd
Even lekker grillen later was de kip gaar:
Samen met een simpele nasi en dus de pindasaus op een bordje en heerlijk gesmuld!
Uiteraard veel saus over, deze in grote blokjes in de vriezer gelegd voor later.
Smaken waren fan-tas-tisch!
Helaas kon ik de limoenblaadjes voor de saus niet vinden, en dus maar laurier gebruikt.
Voor de satay ook ergens niet helemaal opgelet, wel de vaste kokos gebruikt, maar dan véél te veel… 100g i.p.v. 150ml, maar niet helemaal opgelet dat die 100g aangelengd dient te worden . Dus met wat water de marinade nog kunnen redden, en de smaak was uiteindelijk goed!