Beef en Steak

Jokos satay en Ewalds pindasaus

 
 
 

Robdijn

Pitmaster
Berichten
764
Smaakbomalert!
Na toch al weer te lang de barbecue minder te hebben gebruikt, vandaag maar weer eens de kooltjes laten gloeien.
Ik lees bijna dagelijks mee op dit mooie forum en was daarom ook meteen enthousiast bij het lezen van het recept voor en Joko’s satay heb daar maar meteen Ewald’s pindasaus bij gemaakt!
Alle stappen van het recept gevolgd en eigenwijs wat grotere stokjes gemaakt (goed op de puntjes gelet 😉).
IMG_5914.jpeg

De helft vacuüm in de diepvries te rusten gelegd, de andere helft mocht het rooster op:
IMG_5916.jpeg

Uiteraard ook voor een gerstenatje gezorgd
IMG_5918.jpeg

Even lekker grillen later was de kip gaar:
IMG_5921.jpeg

Samen met een simpele nasi en dus de pindasaus op een bordje en heerlijk gesmuld!
IMG_5922.jpeg

Uiteraard veel saus over, deze in grote blokjes in de vriezer gelegd voor later.
IMG_5923.jpeg

Smaken waren fan-tas-tisch!
Helaas kon ik de limoenblaadjes voor de saus niet vinden, en dus maar laurier gebruikt.
Voor de satay ook ergens niet helemaal opgelet, wel de vaste kokos gebruikt, maar dan véél te veel… 100g i.p.v. 150ml, maar niet helemaal opgelet dat die 100g aangelengd dient te worden 😂. Dus met wat water de marinade nog kunnen redden, en de smaak was uiteindelijk goed!
 
Mooi man, dat ziet eruit als een match made in heaven!

Heel veel meer hoeft het volgens mij ook niet te zijn.
 
Dat is een heerlijk bordje geworden Robdijn!
Ik krijg al weer zin in al dit lekkers 😋
 
Zit je dan op zondagmorgen, 10 uur en zie je dit voorbij komen . Gelijk trek in een sateetje!
 
Lekker!!! En die aanpassingen in receptuur zijn de hand van de kok toch? 😜
 
Lekker man, ziet er goed uit.
 
Jullie hebben zitten smikkelen en smullen 🥰 deze saté en pindasaus zijn echt fantastisch!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan