Beef en Steak

Jean Paysan Flute; Franse Jan Boere Fluitjes. Boeuf Bourguignon

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.025
Ik vond in de krochten van tuinhuis, wijnrek, diepvries, keuken, koelkast, tuin etc diverse onderdelen voor het bereiden een Boeuf Bourguignon
De voorbereiding is een beetje op de bekende Jan met de boerenfluit geweest.

- 2 flessen Bourgogne Pinot Noir
- 1,5 kg riblappen + een weesstukje ribey van 500 gr
- een stoofketel die ik eens heb gekregen
- houtskool, BBQ en BGE
- spekblokjes en ontbijtspek
- prei, uien, knoflook. selderij, winterwortel
- laurierblad, tijm, rozemarijn
- zilveruitjes, bouillonblokje en tomatenpuree
- Peperkorrels en NaCl
- champignons via de supermarkt

Vlees gisteren gemarineerd met 1 fles wijn, tuinkruiden, ui en knoflook. Nacht laten staan.
Vanmorgen uit de marinade gehaald en droog geveegd. Marinade bewaard.

W57 klaar gemaakt om te grillen en alles aan te braden/bakken.
De BGE klaar gemaakt voor indirect 110C en de stoofketel mee opgewarmd.
Ui, groenten etc gebakken. Daarna kruiden en PeZo erbij. Alles in de stoofketel op de BGE
Vlees eerst gegrild, daarna in stukken gesneden en in porties in boter aangebraden. Daarna in stoofpot.

Ondertussen de marinade (wijn met eiwit uit het vlees) in de keuken opgezet om op te warmen.
Eikel dat ik ben, gaan de eiwitten coaguleren en koken over. Ff moeten cleaneren. 🤬🤬
Wijn door fijn keukenzeef gehaald en in de stoofketel erbij gedaan.

3 h laten stoven. Voor de verandering de vloeistoftemperatuur gecontroleerd. Tussen de 85 en 95 C. Dome temp rond de 120 C. Roostertemp rond de 105 C.
BGE af en toe wat bijgeregeld.
Daarna de aangebakken champignons, zilveruitjes en twee stengels lenteui erbij. Nog 1,5h laten stoven. Stukken vlees zijn mals en zacht.
Klaar. Rustig een stuk af laten koelen. Overig in porties in de diepvries. (schiet lekker op...)

Geserveerd met een fleske wijn en ovengarnituur ( Kerst left overs uit de diepvries).
Gesmaakt.

IMG_8464.jpg
IMG_8465.jpg
IMG_8466.jpg
IMG_8467.jpg


IMG_8469.jpg

IMG_8470.jpg
IMG_8471.jpg
IMG_8472.jpg
IMG_8473.jpg
IMG_8476.jpg
IMG_8477.jpg
IMG_8478.jpg
IMG_8479.jpg
IMG_8481.jpg
 
Klasse maaltje weer Peter .
 
Wat een creativiteit. Petje af. Ziet er super lekker uit. En een wijnkeuze volgens het boekje! Top
 
Lekker gegeten hoor! En af en toe even door de voorraden om op te schonen kan geen kwaad.
 
Voor wat restjes hier en daar heb je wel een heel lekker gerecht gemaakt. Petje af.
 
Mooie afsluiter ook die fles op z'n kant!
 
Terug
Bovenaan Onderaan