BasBQ
Beef en Steak

Ja hoor, het is eindelijk zo ver! Of toch niet?

Romson

Kooltjesharker
Berichten
102
Goedemorgen allemaal! Mijn naam is Romano en ik ben woonachtig in Hellevoetsluis. Dat ligt ergens tussen Rotterdam en de Noordzee in, oftewel bijna aan het eind van de wereld. Ik heb voorheen met vlagen uren gespendeerd aan het kijken van bbq-filmpjes op youtube. Tijdens die uren filmpjes kijken wilde ik altijd een kamado en een echte smoker kopen. Dat is er nooit van gekomen tot voor kort! Een collega had zelf een kamado gekocht met een goeie korting. Hij stuurde mij het linkje en deze kon ik natuurlijk niet laten staan, dus heb ik 'm zelf ook gekocht. Ik vind die standaarden die je erbij kunt kopen nooit echt mooi dus ook maar direct een stapel hout besteld om zelf wat in elkaar te zagen en te schroeven.

De kamado kwam een paar dagen later binnen evenals het hout. Natuurlijk even spieken maar verder in de doos gelaten om hem "mooi te houden" tot het bouwwerk klaar zou zijn. Na een paar weekenden eindelijk klaar en wat dacht je, dome past niet goed op de base. Na een hoop heen en weer gemail en gebel met de fabrikant en alles geprobeerd wat ze vroegen inclusief het opsturen van bewijs krijg ik dan toch een nieuwe dome opgestuurd. Nu maar hopen dat deze perfect past. Dus hier staat alles al een week of 2 in de startblokken zonder dat de kamado ook maar aan is geweest en ik heb nog geen idee wanneer die dome geleverd gaat worden.

Spannnend!

Verder ben ik hier op het forum om vooral te kijken naar de mooie gerechten die iedereen maakt en natuurlijk het scharrelen naar tips en tricks.

20240203_171100.jpg


20240203_171033.jpg


20240130_181318.jpg


20240113_150626.jpg
 
Prachtge Intro!

Welkom Romano, veel plezier en inspiratie hier!
 
Welkom Romano, en dat is wel een hele robuuste tafel, die waait de haringvliet niet in zo...
 
Zeer mooi bouwwerk
Hopelijk voor jou komt de dome snel binnen en kan je aan de gang!
Veel plezier op het forum!
 
Welkom Romano!
 
Romano, Welkom bij de club. Mooie tafel voor je Kamado.
 
Als je net zo goed kunt barbecuen als dat je kunt timmeren, dan komt het helemaal goed bij jou in de tuin!
 
Welkom!
 
Dank allemaal voor de leuke reacties! Ik hoop snel te kunnen beginnen en wat ervaring op te doen. Wellicht staat volgend jaar de hele tuin vol met verschillende kookmogelijkheden :LOL:
 
Welkom Romano! Mooie tafel voor de BBQ
Zo te zien "2 rechter handjes" !

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Welkom! en al in gebruik? mooie tafel man ;)
 
@Romson, ik ben zelf ook een bbq keuken aan het maken. Nu vroeg ik me af waar je die snijplank vandaan heb? Zoek ook zoiets op maat.
 
@Romson, ik ben zelf ook een bbq keuken aan het maken. Nu vroeg ik me af waar je die snijplank vandaan heb? Zoek ook zoiets op maat.

Ts zal het wellicht beter kunnen toelichten maar dat ziet eruit als een tafelblad van IKEA.
Dat is heel fijn gelamineerd hout (verkeerde benaming) wat je echt niet mag vergelijken met een snijplank.
(No offense)


[edit] blijkt dus niet zo te zijn.


Wellicht dat je zelf iets heel vets zou kunnen knutselen met een oud slagersblok oid.
 
Laatst bewerkt:
Welkom! en al in gebruik? mooie tafel man ;)
Zeker! Ik heb er afgelopen weekend een ribbetje op gelegd om het eens uit te proberen. Aankomend weekend het andere ribbetje en dan kan iik 'm daarna ook gebruiken voor de hogere temperaturen. Er ligt al een bavette te wachten
 
Terug
Bovenaan Onderaan