Beste mensen,
Ik heb redelijk wat ervaring reeds met verschillende soorten ribbels en verschillende bereidingstechnieken (easterwood, 3-2-1, old-school).
Maar vraag is echter of de malsheid van de ribbel verloren gaat, nadat hij eerst is bereid. Een voorbeeld: Ik smoke op lage temp , rond de 100 graden een baby back rib en na 4 uur is deze super mals. Het laatste half uur strijk ik hem nog eens extra in met een saus. (dus na 3,5 uur).
Ik heb een test gedaan waarbij ik na 3,5 uur de rib laat afkoelen en invries. Vervolgens laat ik hem helemaal ontdooien, strijk hem weer in met saus en doe het laatste half uur. Ik merk dan dat de ribbels niet zo mals zijn als in 1 keer afmaken en opeten.
Ben benieuwd hoe andere hierover denken. Zijn er mensen die ook invriezen en op een andere manier de ribbels warmen? Of is invriezen "not done"?
Ik heb redelijk wat ervaring reeds met verschillende soorten ribbels en verschillende bereidingstechnieken (easterwood, 3-2-1, old-school).
Maar vraag is echter of de malsheid van de ribbel verloren gaat, nadat hij eerst is bereid. Een voorbeeld: Ik smoke op lage temp , rond de 100 graden een baby back rib en na 4 uur is deze super mals. Het laatste half uur strijk ik hem nog eens extra in met een saus. (dus na 3,5 uur).
Ik heb een test gedaan waarbij ik na 3,5 uur de rib laat afkoelen en invries. Vervolgens laat ik hem helemaal ontdooien, strijk hem weer in met saus en doe het laatste half uur. Ik merk dan dat de ribbels niet zo mals zijn als in 1 keer afmaken en opeten.
Ben benieuwd hoe andere hierover denken. Zijn er mensen die ook invriezen en op een andere manier de ribbels warmen? Of is invriezen "not done"?