Beef en Steak

International Bacon Day 2025; Oosters buikspek met bijlages

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.252
Voor deze internationale feestdag heb ik met laten inspireren door een recept op de website van BBQ-helden
Uiteraard heb ik de marinade een beetje aangepast met knoflook en gember.

Daarbij wat bijlages gemaakt:
- Gebakken garnalen
- eitjes in ketjapsaus
- nasi goreng.

Eerst het spekkie lekker ingesneden en in de marinade gezet
IMG_9056.jpg
IMG_9057.jpg
IMG_9058.jpg


Na 1 nacht, met geregeld draaien. De spek uit de marinade gehaald en voor 4h laten drogen
Daarna in de rub gezet.

IMG_9069.jpg
IMG_9071.jpg


Spekje op de BGE bij 80 C en voor 4 uur laten roken.
Daarna temperatuur omhoog naar 140 en rustig laten garen tot een kerntemp van 80 C.

IMG_9072 1.jpg
IMG_9073 1.jpg
IMG_9074.jpg


Ondertussen nog wat andere gerechtjes gemaakt

IMG_9080.jpg
IMG_9079.jpg
IMG_9078.jpg


En dan, aansnijden en op tafel. Selamat Makan.

IMG_9081.jpg
IMG_9082.jpg

IMG_9083.jpg
 
Hoppa, even een rijsttafeltje van de barbecue!

Zalig man, pilsje erbij.
 
Lekker hoor.

Volgens mij zie ik een prima samenwerking tussen green egg en weber gebeuren.
 
Mooi werk man. Die eieren kan ik me dus helemaal ziek aan eten hè 🙃.
 
Jouw posts waarin je iets gemaakt hebt zijn ook altijd een feestje he!

Jaloersmakend lekker ziet het eruit
 
Booo dat ziet er weer heerlijk uit Peter :love:

Wordt tijd dat onze culinaire liefde voor de Aziatische keuken elkaar eens gaan kruisen en dat we iets lekkers gaan maken 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan