- Berichten
- 5.252
Voor deze internationale feestdag heb ik met laten inspireren door een recept op de website van BBQ-helden
bbq-helden.nl
Uiteraard heb ik de marinade een beetje aangepast met knoflook en gember.
Daarbij wat bijlages gemaakt:
- Gebakken garnalen
- eitjes in ketjapsaus
- nasi goreng.
Eerst het spekkie lekker ingesneden en in de marinade gezet
Na 1 nacht, met geregeld draaien. De spek uit de marinade gehaald en voor 4h laten drogen
Daarna in de rub gezet.
Spekje op de BGE bij 80 C en voor 4 uur laten roken.
Daarna temperatuur omhoog naar 140 en rustig laten garen tot een kerntemp van 80 C.
Ondertussen nog wat andere gerechtjes gemaakt
En dan, aansnijden en op tafel. Selamat Makan.

Zoet-pittig Oosters Buikspek – BBQ-helden
Probeer dit recept voor zoet-pittig oosters buikspek die we gemarineerd, gerubd en gerookt hebben. Zo stapel je smaak op smaak.
Daarbij wat bijlages gemaakt:
- Gebakken garnalen
- eitjes in ketjapsaus
- nasi goreng.
Eerst het spekkie lekker ingesneden en in de marinade gezet
Na 1 nacht, met geregeld draaien. De spek uit de marinade gehaald en voor 4h laten drogen
Daarna in de rub gezet.
Spekje op de BGE bij 80 C en voor 4 uur laten roken.
Daarna temperatuur omhoog naar 140 en rustig laten garen tot een kerntemp van 80 C.
Ondertussen nog wat andere gerechtjes gemaakt
En dan, aansnijden en op tafel. Selamat Makan.