BasBQ
Beef en Steak

inpakken wsm waterpan met alu folie

 
 

Iluniaq

Sprokkelaar
Berichten
27
Nu lees ik her en der dat je je waterpan van de wsm moet inpakken met alu folie.
Ik heb een wsm 47 cm en de waterpan is is hiervan vrij bol tov de 57cm, als je hem dus goed wil inpakken aan de onderzijde moet ik hem met een laag of 4 inpakken om hem volledig te bedekken, hoe doen jullie dat of is dit helemaal niet nodig??
 
ik doe 2 laagjes aan de boven zijde, en die vervang ik steeds na gebruik
 
Leo dus jij pakt de onderzijde niet in, enkel dus de bovenkant.
Vul je de pan dan wel met water of heb je daar iets anders in?
 
Ok thanks, zal dat ook eens gaan proberen.
Maar waarom pakken sommige de onderkant van de pan dan ook in?
 
scheelt roet aanslag, scheelt dus schoonmaken
 
Ik heb een 57 en pak net als Leo alleen de bovenkant in.
 
Same here....alleen de bovenkant pak ik in en dan ook nog zwevend dus het 'ligt' niet in de schaal. Om te zorgen dat het niet inzakt plaats ik een paar proppen alufolie in de schaal voordat ik de folie er overheen plaats. Onderkant van de schaal interesseert me niet; die kant staat bloot aan de directe hitte van de briketten en wordt nooit schoon gemaakt  :D

Kanttekening: ik gebruik een controller om de WSM op temperatuur te houden, dus een buffer in de vorm van water en/of terracotta schalen heeft in dat geval niet veel nut.
 
Danny +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan