- Berichten
- 4.898
De post van @Ferry_Nice met de asiatisch getinte spareribs heeft me geïnspireerd.
Spareribs indo style.
De ribbie in een natte marinade gezet.
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm vers geraspte gember
- 1 fijn gehakte sjalot
- 2 tl sambal oelek
- scheutje limoensap
- 4 el PRB sojasaus
- 2 el Kaki Tiga ketjap manis
Voor de glaze (en de wok saus)
- 4 el gembersiroop
- 2 tl ketjap manis
- 2 tl PRB sojasaus
- 2 tl sambal oelek.
Gewoon proeven en aanpassen.
Sparerib gerookt voor 2,5h met appelhout op 120 C. Na 1 uur nogmaals ingesmeerd met de marinade
Daarna 1,5h ingepakt laten garen op 120 C,.
Uitgepakt en laten drogen bij 150C. 2x in de glaze gezet.
De kerstboomberzorger kwam ook nog ff langs.
Voor de boontjes,
Ui, knoflook, peper, gember roerbakken in pinda olie
Voorgekookte boontjes erbij. Roerbakken.
Woksaus erbij, roerbakken
Tauge erbij, 1 minuut doorbakken. Klaar.
Spareribs indo style.
De ribbie in een natte marinade gezet.
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm vers geraspte gember
- 1 fijn gehakte sjalot
- 2 tl sambal oelek
- scheutje limoensap
- 4 el PRB sojasaus
- 2 el Kaki Tiga ketjap manis
Voor de glaze (en de wok saus)
- 4 el gembersiroop
- 2 tl ketjap manis
- 2 tl PRB sojasaus
- 2 tl sambal oelek.
Gewoon proeven en aanpassen.
Sparerib gerookt voor 2,5h met appelhout op 120 C. Na 1 uur nogmaals ingesmeerd met de marinade
Daarna 1,5h ingepakt laten garen op 120 C,.
Uitgepakt en laten drogen bij 150C. 2x in de glaze gezet.
De kerstboomberzorger kwam ook nog ff langs.
Voor de boontjes,
Ui, knoflook, peper, gember roerbakken in pinda olie
Voorgekookte boontjes erbij. Roerbakken.
Woksaus erbij, roerbakken
Tauge erbij, 1 minuut doorbakken. Klaar.