BasBQ
Beef en Steak

inbranden/seasonen gaat niet lekker

Mocht een grote schoonmaak nodig zijn (na bv garnalen ofzo) dan brand ik hem opnieuw met crisco in, na “normaal” gebruik poets ik hem en smeer ik er wat olijfolie over en zet ik hem daarna in de afkoelende barbecue.
 
Beetje opwarmen zodat je de olie dun kunt aanbrengen. Stevig opstoken zodat de olie gaat roken. Blijven verhitten totdat de olie is uitgerookt en laat de pan afkoelen. Er ontstaat uiteindelijk een zwarte laag. Maak niet te fout om te snel achter elkaar een laag aan te brengen. Op de afbeelding een pan die goed is ingebrand en die dagelijks wordt gebruikt.

598E411F-6A4C-40BF-9165-BFAAC3C35A91.jpeg
 
Ik was m'n gietijzer altijd af na gebruik.
Dan ff een beetje zonnebloem olie op een keuken papiertje.
Even licht insmeren om hem dan weer op het rooster te leggen met de rest warmte van de bbq.
Heb nooit moeite om de koud geworden smoores uit depannetjes te krijgen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan