Otto Stoffer
Tondelzoeker
- Berichten
- 1
Hallo BBQ liefhebbers
Ik heet Otto en heb 6 jaar ontwikkelingswerk gedaan in het Amazone gebied van Brazil?e.
Ik ben daar ook getrouwd en door mijn locale Braziliaanse vrouw en haar familie, heb ik het ECHTE BBQ ?n ontdekt. Wij wonen nu in Lommel (B), maar als het maar ff kan dan gaan we grillen. Mijn vrouw moets lachen (huilen?) toen zij de BBQ-paketjes in de supermarkten zag liggen en vroeg verbaasd of wij dat BBQ noemden?
Neen wij willen een echte homp 1e klas vlees van de slachter. Wij hebben intussen de adresjes voor Argentijnse Pincanha en Braziliaanse Ribeye. Ik weet niet hoe je het noemt, maar eigenlijk BBQ-en we niet. We maken met een of andere hardhout (geen naaldhout) een open vuur en laten dat heel rustig met kleine vlammetjes branden. Daarboven zetten we een vierpoot waarop we het vlees op spies in zijn geheel leggen. We blijven er constant bij onder het genot van een drankje en keren steeds/ continu het vlees voor 1/4 (zijde). Omdat het vlees heel langzaam gaart duurt deze wijze wel 4 uur totaal, voordat de binnenkant gaar genoeg is. Maar daarvoor beginnen we met steeds plakjes van de buitenkant te snijden en daarna de spies weer terug te plaatsen. Vooraf hebben we het vlees alleen ingesmeerd met grove zoutkorrels en iedere keer als de spies weer terug gaat boven het vuur smeren we eerste weer wat zeezout op de buitenkant. Maar we staan open voor nieuwe suggesties.
Ik heet Otto en heb 6 jaar ontwikkelingswerk gedaan in het Amazone gebied van Brazil?e.
Ik ben daar ook getrouwd en door mijn locale Braziliaanse vrouw en haar familie, heb ik het ECHTE BBQ ?n ontdekt. Wij wonen nu in Lommel (B), maar als het maar ff kan dan gaan we grillen. Mijn vrouw moets lachen (huilen?) toen zij de BBQ-paketjes in de supermarkten zag liggen en vroeg verbaasd of wij dat BBQ noemden?
Neen wij willen een echte homp 1e klas vlees van de slachter. Wij hebben intussen de adresjes voor Argentijnse Pincanha en Braziliaanse Ribeye. Ik weet niet hoe je het noemt, maar eigenlijk BBQ-en we niet. We maken met een of andere hardhout (geen naaldhout) een open vuur en laten dat heel rustig met kleine vlammetjes branden. Daarboven zetten we een vierpoot waarop we het vlees op spies in zijn geheel leggen. We blijven er constant bij onder het genot van een drankje en keren steeds/ continu het vlees voor 1/4 (zijde). Omdat het vlees heel langzaam gaart duurt deze wijze wel 4 uur totaal, voordat de binnenkant gaar genoeg is. Maar daarvoor beginnen we met steeds plakjes van de buitenkant te snijden en daarna de spies weer terug te plaatsen. Vooraf hebben we het vlees alleen ingesmeerd met grove zoutkorrels en iedere keer als de spies weer terug gaat boven het vuur smeren we eerste weer wat zeezout op de buitenkant. Maar we staan open voor nieuwe suggesties.