OK...zoals ik in mijn voorstelpost al zei ben ik veel beter in eten dan bbq'en dus voor de meesten van jullie zal dit een ongelooflijk domme vraag zijn maar hier gaat ie.. :blush:
Vorige zomer voor mijn verjaardag kreeg ik een Master-Touch GBS C-5750. Laaiend enthousiast vloog ik Youtube op want ik wilde altijd al eens smoken en dat kon u dus eindelijk! Filmpje gekeken, leek makkelijk genoeg allemaal. Aluminumfolie bakje er in, beetje water, briketten van Weber gekocht want ik dacht dan kan ik daar in ieder geval niks me fout doen. De briketten brandden binnen een tijd van niks en ik heb ze goed laten gloeien. Naast het alu bakje op de rooster gelegd, houtblokje er op (ook Weber) en deksel toe.
Zowaar, even later kwam er een heerlijk geurende rook van onder mijn deksel uit en de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 180 graden. Dat is iets te hoog om te smoken dacht ik maar toch smeet ik het vlees op de bbq en deed de deksel terug dicht. De temperatuur zakte mooi tot een graad of 120-130.
Maar toen gebeurde het....ik moest het deksel omhoog doen om mijn burgers te draaien denk ik...maar toen ik die terug dicht deed zakte de temperatuur, bleef de temperatuur meer zakken en ik kreeg ze ook niet meer omhoog. Ik heb aan die luchtventielen zitten draaien maar niks hielp.
Het ligt ongetwijfeld aan mij maar wat doe ik fout. Ik moet af en toe briketten kunnen bijgooien dus het is toch normaal dat je deksel omhoog moet doen lijkt me?
Vorige zomer voor mijn verjaardag kreeg ik een Master-Touch GBS C-5750. Laaiend enthousiast vloog ik Youtube op want ik wilde altijd al eens smoken en dat kon u dus eindelijk! Filmpje gekeken, leek makkelijk genoeg allemaal. Aluminumfolie bakje er in, beetje water, briketten van Weber gekocht want ik dacht dan kan ik daar in ieder geval niks me fout doen. De briketten brandden binnen een tijd van niks en ik heb ze goed laten gloeien. Naast het alu bakje op de rooster gelegd, houtblokje er op (ook Weber) en deksel toe.
Zowaar, even later kwam er een heerlijk geurende rook van onder mijn deksel uit en de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 180 graden. Dat is iets te hoog om te smoken dacht ik maar toch smeet ik het vlees op de bbq en deed de deksel terug dicht. De temperatuur zakte mooi tot een graad of 120-130.
Maar toen gebeurde het....ik moest het deksel omhoog doen om mijn burgers te draaien denk ik...maar toen ik die terug dicht deed zakte de temperatuur, bleef de temperatuur meer zakken en ik kreeg ze ook niet meer omhoog. Ik heb aan die luchtventielen zitten draaien maar niks hielp.
Het ligt ongetwijfeld aan mij maar wat doe ik fout. Ik moet af en toe briketten kunnen bijgooien dus het is toch normaal dat je deksel omhoog moet doen lijkt me?