Beef en Steak

Iets voorstellen?

Archa

Tondelzoeker
Berichten
2
BGE gehaald omdat zó veel mensen er enthousiast over waren. Hier lid geworden om zonder verkoop-doelen te lezen over recepten en technieken. Hoe pak je het nou echt aan, in het gewone leven, als je gewoon lekker wilt eten en niet altijd alle exotische ingredienten voorhanden zijn bij de super in de buurt. Het stappenplan de douglas buitenkeuken trok me over de streep om hem zelf te maken en daar echt heel blij van geworden! Zie mijn post daar als het lukt.
Hier in de provincie Zeeland waait de rook vaak snel weg. En blijkt eigenlijk niet veel voor te stellen bij een kamado.

groet
Gerben
3C433838-2BC3-4048-B7A0-DF33F9A4380E.jpeg
 
Gerben, welkom op het Genootschap.

Het koken op een BGE is niet veel anders dan op een andere kamado. Belangrijk is dat je het principe van direct barbecuen,recht boven de kolen, en indirect barbecuen, met de platesetter boven de kolen en onder je grill rooster, kent.
Dan heb je het aansteken van je houtskool: op 1 plek als je rond de 100-120C wil werken, op 2 plekken aansteken als je rond de 180C wil zitten en op 3 plekken als je heel heet wil werken, zeg 350C plus.
Laat het vuur na het aansteken eerst 15-20 minuten ontwikkelen met de deksel dicht en de luchtsleuven helemaal open, daarna richt je de bbq in voor grillen of indirect met de platesetter. Doe de schuiven nu boven en onder een stuk dicht.
Nu kun je beginnen met je temperatuur in te stellen door onder en of boven de lucht sleuven groter of kleiner te zetten. Hoe kleiner de luchtgaten hoe lager de temperatuur.

Als je dit begrijpt kan je in principe ieder ovenrecept in de Kamado maken.

Succes
 
Welkom Gerben!

Mooie keuken.
 
welkom je hebt het meteen goed aangepakt zie ik wel mooi setting!
 
Terug
Bovenaan Onderaan