Beef en Steak

Ierse zesrib steak met gepofte aardappelen en mais

 
 
 

diesel4666

Pitmaster
Berichten
546
Altijd leuk om een hele maaltijd gelijktijdig op de kamado klaar te maken.
De zesrib eerst indirect op temperatuur gebracht en de aardappelen in aluminiumfolie op de deflector plate gelegd.
De maïskolven gehalveerd en in gesmolten boter met kruiden gerold, vooraleer op de directe zone te leggen.
Op het einde de ribeyes afgegrild.
Lekkere maaltijd. Heb mezelf voorgenomen om wat vaker maïs klaar te maken.

c40c001fcd95bbb44469e5dbd79d75a5.jpg
9608360944d5114fec798ea72862b68d.jpg
379cdef31929800e672f4b86ffca15db.jpg
1b7d057d57731c5ff7f24d9f9b31150e.jpg
938c540e9d8d9d098fa40f138bfd90dd.jpg
67465e40714823f73172884f6470b982.jpg
2dfbf6427420207f207ff610661c5909.jpg
429e342434b953e1d0b9bfe93c125ba6.jpg
 
Nice! 👌

Het lijkt wel of jouw Q 24/7 aan staat: wat een productie komt er vanaf! 😃
 
Prachtig zeg! Ik moest het even opzoeken:

De zesrib is het deel van de entrecote dat het dichtst bij de nek ligt. Hoe dichter het vlees bij de nek van het dier, hoe losser zijn structuur. De zesrib is een deel van de entrecote – letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’ – en dankt zijn naam aan de zes ribben waar het aanhangt, tussen het gedeelte met de pastoorshoed en de ribben van de tussenrib.

De zesrib is niet het mooiste gedeelte van de entrecote maar wel het smaakvolste.

Dat klinkt geweldig!
 
Top maaltje zeg , zeker gelust 😋
 
Zoals wij hier in de Rijp zeggen “sjees lekker pik!”
 
Terug
Bovenaan Onderaan