- Berichten
- 138
Beste BBQ-mannen,
Afgelopen zondag kan het niemand ontgaan zijn dat het gewoon fantastisch weer is geweest. De zomerzon kwam toch al flink om de hoek kijken.
Voor mij een reden om een lekker stuk vlees op te zoeken. Bij de slager gekozen voor de Iberico spareribs op aanrader van de slager zelf. Ook even langs m'n favoriete winkel geweest voor een Rub en goede saus.
Deze ribben wilde ik een dag van te voren in de Rub zetten. Tijdens het open maken van de vacu?m verpakking, moest ik mezelf eventjes vasthouden
. De kruidige geur die van de spareribs afkwam had ik totaal niet verwacht. Moet zeggen dat ik het wel erg wennen vond.
Vol goede moed het vlies er vanaf gehaald en de Rub erbij gepakt.
Dit lekkers bewaard in de koelkast.
En dan DE dag... Zondag!!
Ditmaal kwam de gasbbq aanbod. Zeer benieuwd hoe deze zou reageren op de temperatuur....
Dus thermometer op de gril, 2 pitten aan en de ribben op de grill.
Na 2 uur resulteerde dit in het volgende resultaat:
Was al aardig tevreden.
Met een goed gevoel alles klaar gemaakt voor hun zilvere jasje.
Lekker ingepakt mochten ze weer terug op de Q.
Ondertussen was het wel eens tijd voor de goudgele rakker en even relaxen in de zon
. 1,5 tot 2 uur later was het tijd om onze vrienden hun jas uit te trekken .
Aangezien ze weer lekker de warmte in gaan, gelijk de saus erop gesmeerd.
Na een uurtje in de hitte kwam de ribben er weer vanaf.
Deze netjes gesneden om een zogezegd grijpvoorraad te maken
Na lekker te hebben gegeten een welverdiend resultaat bereikt.
Conclusie van de Iberico ribben... heerlijk sappig en mals stukje vlees. Zeker een aanrader.
Op naar de volgende sessie


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Afgelopen zondag kan het niemand ontgaan zijn dat het gewoon fantastisch weer is geweest. De zomerzon kwam toch al flink om de hoek kijken.
Voor mij een reden om een lekker stuk vlees op te zoeken. Bij de slager gekozen voor de Iberico spareribs op aanrader van de slager zelf. Ook even langs m'n favoriete winkel geweest voor een Rub en goede saus.

Deze ribben wilde ik een dag van te voren in de Rub zetten. Tijdens het open maken van de vacu?m verpakking, moest ik mezelf eventjes vasthouden


Vol goede moed het vlies er vanaf gehaald en de Rub erbij gepakt.


Dit lekkers bewaard in de koelkast.
En dan DE dag... Zondag!!
Ditmaal kwam de gasbbq aanbod. Zeer benieuwd hoe deze zou reageren op de temperatuur....
Dus thermometer op de gril, 2 pitten aan en de ribben op de grill.
Na 2 uur resulteerde dit in het volgende resultaat:

Was al aardig tevreden.
Met een goed gevoel alles klaar gemaakt voor hun zilvere jasje.

Lekker ingepakt mochten ze weer terug op de Q.

Ondertussen was het wel eens tijd voor de goudgele rakker en even relaxen in de zon

Aangezien ze weer lekker de warmte in gaan, gelijk de saus erop gesmeerd.

Na een uurtje in de hitte kwam de ribben er weer vanaf.
Deze netjes gesneden om een zogezegd grijpvoorraad te maken


Na lekker te hebben gegeten een welverdiend resultaat bereikt.

Conclusie van de Iberico ribben... heerlijk sappig en mals stukje vlees. Zeker een aanrader.
Op naar de volgende sessie



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk