Beef en Steak

Iberico Presa

 
 
 

Robdijn

Pitmaster
Berichten
757
Aangezien ik al een tijdje aangestoken ben door het BBQ virus heb ik van mijn broertje met mijn verjaardag een stuk Iberico gekregen, en wel de Presa.
Gisteren dan eindelijk uit de diepvries bevrijd en een nachtje in de koelkast laten acclimatiseren (ontdooien dus 😜).
Vanmorgen uit de verpakking gehaald:
IMG_5450.jpeg

Vervolgens in de rub gezet en ingepakt in vershoudfolie.
Eind van de middag de BBQ opgestookt tot een relatief lage temperatuur van 120*C.
Stuk vlees erop, en geduld tot de 60*C.
IMG_5451.jpeg

BBQ opgestookt tot grofweg 200*C en de buitenkant eens aangezet voor een lekkere krokante korst.
10 minuten geduldig laten rusten en vervolgens mooi in plakjes geserveerd.
IMG_5452.jpeg
IMG_5453.jpeg
IMG_5454.jpeg

Dat was smullen!
Persoonlijk vond ik de knapperige randjes het lekkerste, zou een volgende keer dus vlinderen en krokant grillen in plaats van een dik stuk low and slow en afgrillen.
 
Sublieme garing.
 
Heel mooi! Ik krijg er gewoon trek van.
 
Hele mooie garing, lekker stukje vlees presa.
Volgende keer misschien een secreto, die is al plat en dun .
 
  • Leuk
Waarderingen: riba
Terug
Bovenaan Onderaan