Beef en Steak

Iberico buikvet ivp spek

Kev

Vuurmaker
Berichten
67
Laatst bacon gemaakt, het buikspek zag er heel vet uit maar toch gemaakt.
En mijn verwachting was jammer genoeg waar, bijna geen vlees dus.

Aanvaardbaar volgens jullie of toch iets van zeggen?

Ziehier het iberico buikspek zonder zwoerd:

1000018470.jpg


1000018468.jpg
1000018467.jpg


1000018470.jpg
 
Zeker aanvaardbaar. Je hebt het over Iberico, dat is moddervet.
 
Lekker uitbakken en de reuzel voor allerlei andere zaken gebruiken. Om aardappeltjes in te bakken bijvoorbeeld 😁
 
Typisch Iberico, zoals Frits al aangeeft.
Iberico buikspek is meer vet spek dan mager spek, kun je ook mooi meer larderen, barderen, pikeren.
Of misschien een Lardo variant maken. (wordt normaal gesproken met vet rugspek gemaakt)
Voor Bacon een ander varkensras gebruiken
 
Bij buikspek is "Iberico" juist niet de kwaliteit die je zoekt.
 
Dat ze vet zijn, akkoord dat wist ik.
Maar dat die varkens enkel aan elkaar hangen door vet ging mij wel wat te ver.
dat begrijp ik maar je hebt met het spek ook echt één van de vetste delen van een in dit geval al relatief vet varken.
Bij andere delen is dat juist weer een kwaliteit.
Zoals hier boven al gezegd bij buikspek beter géén Iberico.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan