Beef en Steak

Hulp bij keuze bbq

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ksayah
  • Startdatum Startdatum
K

ksayah

Gast
Beste lieden van het bbq genootschap,

Ik ben me al geruime tijd aan het ori?nteren voor de aanschaf van een nieuwe bbq.

Graag ontvang ik jullie advies.

Mijn wensen zijn oa:
- direct en indirect grillen
- low & slow (grote stukken vlees)
- temperatuur goed kunnen regelen en vasthouden

De bbq's, die ik intussen op mijn lijstje heb gezet:

- Grill 'n Smoke Star
https://www.royaalbbq.nl/product/barbecue-star-grilln-smoke/

- Napoleon Kettle Pro
https://www.fonteyn.nl/buitenkeuken/houtskool-bbq/napoleon-houtskool-kettle-o-57cm-leg-model-gietijzeren-grilrooster-dekselscharnier/
of in een cart
https://www.fonteyn.nl/napoleon-houtskool-kettle-57cm-cart-model-gietijzeren-grilrooster-dekselscharnier/

- Boretti Barilo
https://www.kookpunt.nl/boretti-barilo-houtskoolbarbecue/nl/product/15871/

- Weber Master Touch GBS Edition 57
http://www.barbequeshop.nl/product/1500784/weber-master-touch-gbs-edition-57-cm-smoke-grey.html

Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar de Grill 'n Smoke Star ivm het grote grill oppervlak, de gietijzeren porselein ge?mailleerde roosters, twee schoorsteentjes.

Om de specificaties van elke bbq te bekijken, verzoek ik jullie te klikken op de bijgevoegde links.

Graag hoor ik van jullie wat jullie adviezen / overwegingen zijn. Natuurlijk ook als jullie een andere bbq adviseren.

Alvast erg bedankt voor de informatie! Ik hecht veel waarde aan jullie oordeel ;-)!

Met vriendelijke groet,
Kamal
 
Welkom!
 
De 1e bbq heb ik ook.  Dus daar kan ik wel iets over zeggen. 
Ik gebruik die bijna alleen maar indirect omdat t grillen mij een beetje tegenvalt op deze.  De roosters zijn niet in hoogte verstelbaar.
De beschrijving is duidelijk en makkelijk in elkaar te zetten.
Echter in mijn ogen zitten er toch best grote kieren en is ie niet lekker luchtdicht.  Je hebt toch best veel kolen nodig om 'm op temperatuur te krijgen en te houden.
Ik zou deze niet aanraden ondanks dat ik er wel veel schik mee heb.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

 
Ik heb zelf al jaren de weber master touch 57.
En heb daar al enorm veel plezier aan beleefd.
Ben nog steeds helemaal blij met de q.
Over de andere kan ik weinig zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Wees welkom!

Voor opgesteld, ik heb geen van de verschillende bbq's, ik heb een keramische Auplex. (waar ik zeer tevreden over ben!)

De Boretti en de Grill 'n Smoke zien er fantastisch uit, maar ik betwijfel of ze goed zijn om zowel low/slow als high/fast te gaan. Voor low/slow lijkt mij de isolatie waarde beperkt en zijn er redelijk grote kieren. Voor high/fast lijken het mij moeilijke bbq's omdat je een veel kolen nodig zult hebben om hem op gang te houden.

Als ik bij nul moest beginnen koos ik voor de Weber: bewezen kwaliteit.

Succes met je keuze!
 
Mijn rooster op mijn weber begint hier daar toch wel te laten zien dat ie al flink wat jaren stevig gebruikt word, en wil ik gaan vervangen. Ben al verschillende gietijzeren roosters voor erop tegen gekomen.
Dus da's altijd een mogelijkheid voor je als je perse een gietijzeren rooster wilt.
Ik zelf ga denk ik wel voor zoiets.

Wat betreft het in hoogte verstelbare rooster/kolenrooster.
Ik keek hier toen ik op zoek ging naar een nieuwe q wat raar van op dat dat niet kon bij die weber.
Want dat deed mijn oude blokker q wel .
Maar ik heb nadat de weber een beetje onder de knie kreeg dat nog nooit gemist.
Hoewel ik me prima kan voorstellen dat je zoiets gaat gebruiken als je het kunt.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
 
Kamal, welkom op het BBQ Genootschap!

Om aan al je eisen te voldoen zou ik voor een kettle gaan, goede temperatuurbeheersing, efficient en zowel low and slow als high and vast, of dit nu een Weber of Napoleon is moet je zelf bepalen. Zelf weet ik uit ervaring dat de Weber 57 top is en de service van Weber ook!
 
Terug
Bovenaan Onderaan