- Berichten
- 7.114
Lieve BBQ-Vrienden,
Vorige week vrijdag was @mamajolijn te gast in de Foodporn Factory voor een workshop Hot Sauce!
Dat kwam zo, ze had mijn rode en gele saus geprobeerd en was er erg van gecharmeerd maar eigenlijk was die blend te scherp voor haar smaak. Nadat we een beetje heen en weer hebben geschreven naar elkaar bood ik aan om een eigen versie te maken die we dan gewoon wat fruitiger en minder heet zouden maken. Dus dat gingen we doen.
Samen naar de Turk voor mooie rode Habanero's en gele Madame Jeannettes en wat verschillend fruit. We mikten weer op rood en geel, maar nu gewoon wat minder pepertjes erin. Dus daar gingen we dan!
Ik dacht eerst wat theorie en een lekker bakkie thee, maar het bleek dus dat we enorm goed konden kletsen en de theorie hebben we bewaard voor tijdens het snijden. Praten en breien ging heel goed tegelijk!
Hier zie je de gele in de maak: mango, ananas, nectarine, zoete witte ui, knoflook, gember en gele paprika.
In de rode zat tomaat, wortel, rode paprika, rode ui, knoflook, gember, framboosjes en bramen.
Omdat we zomaar beide bleken van lekker eten te houden ( je verwacht het niet) ging ik een lekker Ceasar Salade bouwen, dus hop dat Groene EI aan!
Broodje erbij grillen en Happy Days!
Toen het snijden klaar was mochten de potten met ons op de foto:
We hadden veel plezier!
Afvullen met pekel en een flesje pekel mee voor de waterslotjes thuis.
En nu maar afwachten... onze volgende date is na circa 8 weken fermentatie!
Duimpje omhoog en abonneer je op ons kanaal!
Veel Liefs
Vorige week vrijdag was @mamajolijn te gast in de Foodporn Factory voor een workshop Hot Sauce!
Dat kwam zo, ze had mijn rode en gele saus geprobeerd en was er erg van gecharmeerd maar eigenlijk was die blend te scherp voor haar smaak. Nadat we een beetje heen en weer hebben geschreven naar elkaar bood ik aan om een eigen versie te maken die we dan gewoon wat fruitiger en minder heet zouden maken. Dus dat gingen we doen.
Samen naar de Turk voor mooie rode Habanero's en gele Madame Jeannettes en wat verschillend fruit. We mikten weer op rood en geel, maar nu gewoon wat minder pepertjes erin. Dus daar gingen we dan!
Ik dacht eerst wat theorie en een lekker bakkie thee, maar het bleek dus dat we enorm goed konden kletsen en de theorie hebben we bewaard voor tijdens het snijden. Praten en breien ging heel goed tegelijk!
Hier zie je de gele in de maak: mango, ananas, nectarine, zoete witte ui, knoflook, gember en gele paprika.
In de rode zat tomaat, wortel, rode paprika, rode ui, knoflook, gember, framboosjes en bramen.
Omdat we zomaar beide bleken van lekker eten te houden ( je verwacht het niet) ging ik een lekker Ceasar Salade bouwen, dus hop dat Groene EI aan!
Broodje erbij grillen en Happy Days!
Toen het snijden klaar was mochten de potten met ons op de foto:
We hadden veel plezier!
Afvullen met pekel en een flesje pekel mee voor de waterslotjes thuis.
En nu maar afwachten... onze volgende date is na circa 8 weken fermentatie!
Duimpje omhoog en abonneer je op ons kanaal!
Veel Liefs
Laatst bewerkt: