Met een aantal sessies met vrienden in het vooruitzicht, dacht ik toch maar weer eens een batch van m'n BBQ saus te gaan maken.
Aangezien er hier veel fanaten zitten, deel ik het recept dan ook maar; Iedereen blij!
Eet tijdens het maken lekker een avocado met olie/zout/peper.
Gewoon, omdat 't kan.
De ingredienten zijn gebaseerd op Nosko's Sweet & Smokey, maar dan iets anders
http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html
6 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1/2 cup appel azijn
1/4 cup stroop
1/4 cup honing
1/4 cup Worcstershire sauce
5 eetlepels rokerige whisky, het liefst met een overdreven turf smaak
1 eetlepel chili poeder
3 eetlepels la chinata
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
2 theelepels knoflook poeder
4 cups ketchup
2 eetlepels zeezout
Bereidingswijze zoals altijd:
Alles behalve de ketchup mengen in een pannetje en even koken.
Ketchup erbij en een klein half uurtje koken.
Het resultaat is een heerlijk rokerige zoete BBQ saus met een pittige nasmaak.
Lekker voor bij je gerechten of als glaze voor je ribs, PP of hamburgers.
Gewoon in uitgekookte potjes bewaren, kan makkelijk in de koelkast een paar maanden.
Aangezien er hier veel fanaten zitten, deel ik het recept dan ook maar; Iedereen blij!
Eet tijdens het maken lekker een avocado met olie/zout/peper.
Gewoon, omdat 't kan.
De ingredienten zijn gebaseerd op Nosko's Sweet & Smokey, maar dan iets anders

http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html
6 eetlepels donker bruine basterdsuiker
1/2 cup appel azijn
1/4 cup stroop
1/4 cup honing
1/4 cup Worcstershire sauce
5 eetlepels rokerige whisky, het liefst met een overdreven turf smaak
1 eetlepel chili poeder
3 eetlepels la chinata
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
2 theelepels knoflook poeder
4 cups ketchup
2 eetlepels zeezout
Bereidingswijze zoals altijd:
Alles behalve de ketchup mengen in een pannetje en even koken.
Ketchup erbij en een klein half uurtje koken.
Het resultaat is een heerlijk rokerige zoete BBQ saus met een pittige nasmaak.
Lekker voor bij je gerechten of als glaze voor je ribs, PP of hamburgers.
Gewoon in uitgekookte potjes bewaren, kan makkelijk in de koelkast een paar maanden.