Beef en Steak

Home made Pizza ring

 
 
 

Marnix

Kooltjesharker
Berichten
210
Was al een tijdje op het net aan het rond surfen tot ik land bij, Het BBQ genootschap  :) na veel lezen en tips verzamelen toch maar beslist voor de Pizza ring, Zag dat solexfrank er eentje had gemaakt en er goed uit zag, Frank was zo vriendelijk om mij gisteren de afmetingen te geven en vandaag kon het vuur al aan, Hout is inderdaad de tip om boven de 330 graden uit te komen, rooster omkeren ook nog zo een gouden tip, door veel te lezen van vele forum leden is het mij toch gelukt om 4 zeeeeeeeeeeeeer lekkere pizza?s te bakken, Aldi is een klant kwijt  :P

Zo ziet dat er nagel nieuw uit.



We zijn vertrokken.



Mooi om naar te kijken, (vuurke stook)



Denk niet dat deze temperatuur meter het lang gaat vol houden, is al aan 't verkeuren :blush:
300 gr ruim voorbij en nog steeds aan 't klimmen.



Eerste test exemplaar, had er weinig hoop in, had er te veel gezien met de bodem verbrand.
Wonder boven wonder, had ik deze nu toch maar beter afgewerkt en belegt  was nog lekker ook.



En het gaat hard, effe niet opgelet (aan de wijn) en het was bij na zo ver.



Kroon op het werk, lekker en leuk, morgen de restjes  ;)




 
Je hebt je beste gedaan , ziet r perfect uit
Lekkerrrr
 
Ziet er goed uit Marnix .
Houd er wel rekening gebracht mee dat je het chroom van het rooster stookt en je er een nieuw rooster bij haalt voor als je weer vlees gaat bbqen.
 
Frank, dacht dat de rooster van rvs is, niet dus dan kunnen we er nog een GBS rooster bij halen als die interessant is  ;)
 
Heel mooi gemaakt en dan bedoel ik niet alleen de ring.
 
Mooi resultaat!

 
dat ziet er geweldig uit! lust ik ook wel  :P
 
Die rvs plaat is om je pizza op te serveren en transporteren, niet om op te bakken...

Pizza zo op de steen bakken.
 
Ziet er erg smakelijk uit...
 
dave79 zei:
Die rvs plaat is om je pizza op te serveren en transporteren, niet om op te bakken...

Pizza zo op de steen bakken.
Ik gebruik hem ook alleen als pizzaschep.
op de doos van de pizza steen staat echter "met bakplaat", en daar zullen ze die plaat wel mee bedoelen....  :-/
 
Goedemorgen dat ziet er goed uit.

Misschien een beetje domme vraag maar waarom de Q boven de 300C? De oven in de keuken heb ik op 220 als we pizza maken of is er een reden voor.
 
Ik ben absoluut nog geen specialist maar ik denk dat we deze temperatuur nodig hebben omdat er in ieder geval veel warmte verloren gaat door het gat in de rand , de vlammen die worden gecreeerd  door de stukken hout achterin de bbq zorgen voor de werveling/warmte die op de pizza slaat als het ware. Hierdoor word de topping gegaard
Een pizza bakken op deze manier gaat stukken sneller dan in de oven, en veel lekkerder natuurlijk.
Dit zijn mijn bevindingen in ieder geval.
Graag aanvullen indien nodig uiteraard
 
Het is eerst en voor al een leuke bedoening, gisteren een paar vrienden uitgenodigd en het was weer een succes, gezellig als je buiten kunt kokkerellen een 6 tal pizza?s gebakken, de gasten mogen zelf beleggen naar eigensmaak, beetje pikante olie er bij voor de liefhebbers,  met de hoge temperatuur door het hout gaat het voor uit en krijgt de pizza toch een betere structuur en smaak, klein nadeel, de rooster is nu een specifieke pizza rooster geworden, er zal een nieuwe moeten komen voor de volgende BBQ sessie.  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan