J
jsnieuwehuis
Gast
Zojuist aangemeld bij h?t BBQ-forum van NL . Allereerst maar eens even netjes voorstellen.
Ik heb altijd al van lekker koken gehouden. Maar het BBQ'en heeft sinds een jaar nu toch echt mijn hart gestolen. Back to basic. Koken op kolen/vuur. En dan nog heerlijk ook! Nadat ik mijn eerste Weber kocht (compact 47) en de smaak te pakken kreeg heb ik een jaar geleden een grote Weber 57 original kettle premium gekocht. En sindsdien staat de Weber het hele jaar door met enige regelmaat aan (en nu met veel regelmaat ). Daarnaast heb ik nog een Go Anywhere voor de vakanties ?n heb ik zojuist een Jupier drum BBQ op de kop getikt om die om te toveren in een UDS (ga ik vast nog een topicje van maken).
Op het forum zal ik regelmatig te vinden zijn om (nog meer) te lezen over alle ins en outs van BBQ'en en ook nog beter te leren het vuur onder controle te houden. Oefening baart kunst, en het gaat zeker de goede kant op, maar af en toe vraag ik mij toch af hoe het kan dat ik de weber op '100gr indirect' stabiel heb, wil bbqen op '90gr indirect' (bv gepekelde zalm warm roken voor 1 uur), en de temperatuur nadat de zalm erop zit niet hoger komt dan 75gr.
Al aardig wat leuke dingen gedaan op de BBQ, maar nog lang niet alles en nog lang niet genoeg :-D.
Ik heb altijd al van lekker koken gehouden. Maar het BBQ'en heeft sinds een jaar nu toch echt mijn hart gestolen. Back to basic. Koken op kolen/vuur. En dan nog heerlijk ook! Nadat ik mijn eerste Weber kocht (compact 47) en de smaak te pakken kreeg heb ik een jaar geleden een grote Weber 57 original kettle premium gekocht. En sindsdien staat de Weber het hele jaar door met enige regelmaat aan (en nu met veel regelmaat ). Daarnaast heb ik nog een Go Anywhere voor de vakanties ?n heb ik zojuist een Jupier drum BBQ op de kop getikt om die om te toveren in een UDS (ga ik vast nog een topicje van maken).
Op het forum zal ik regelmatig te vinden zijn om (nog meer) te lezen over alle ins en outs van BBQ'en en ook nog beter te leren het vuur onder controle te houden. Oefening baart kunst, en het gaat zeker de goede kant op, maar af en toe vraag ik mij toch af hoe het kan dat ik de weber op '100gr indirect' stabiel heb, wil bbqen op '90gr indirect' (bv gepekelde zalm warm roken voor 1 uur), en de temperatuur nadat de zalm erop zit niet hoger komt dan 75gr.
Al aardig wat leuke dingen gedaan op de BBQ, maar nog lang niet alles en nog lang niet genoeg :-D.