Beef en Steak

Hoi uit Almere

E_Balk

Tondelzoeker
Berichten
4
Vandaag "lid" geworden van deze club in de hoop het een en ander te gaan leren over BBQ'en en roken om eindelijk eens iets meer te bereiken dan een homp vlees verbranden. Met dank aan Noskos op YouTube.

Een leuke kleine (eerste) BBQ/Smoker aangeschaft (De JamesTown Grill - Ryder Smoker van de Gamma was in de aanbieding)
Vandaag het apparaat in elkaar gezet en "ingebrand" met Weber Briketten.
Heb een mooi starterpakket van houtsnippers aangeschaft met een smokerbox en hoop binnenkort mijn eerste stap te zetten naar het smoken/low and slow maken van een lekker gerecht, dus jullie meningen zijn zeker welkom, wat daarbij de beste optie is om voor het eerst mee te beginnen (in de categorie, kan bijna niet verkeerd gaan en gegarandeerd succes)

Ik (wij eigenlijk) zijn geen pittige of scherpe eters, dus zoet, zoet/licht zuur is waarschijnlijk onze go-to, we gaan zien wat we allemaal voor elkaar gaan krijgen.

Ik weet nu eigenlijk niet zo goed hoe verder, dus ik ga lekker rondbladeren op het forum en hoop op wat toekomstige interactie met jullie allemaal!
 
Welkom!

Hier op het forum is genoeg info en mooie recepten te vinden.
 
Welkom hier
 
Welkom Balk! Zoals al gezegd; hier op het forum is mega veel inspiratie te vinden, dus dat komt wel goed. Laat je vooral niet overdonderen door de weelde hier, gewoon lekker lezen en meegenieten tot je denkt; potjandorrie! Dat lust ik nu ook wel!

Qua goeie eerste stap in de wereld van low en slow raad ik eigenlijk altijd de 3 2 1 spareribs aan. Het is een goeie lange sessie (6 uur, 3+2+1) om te oefenen met langdurige stabiele temperatuur, heerlijk (mijn mening) en ook nog eens erg vergevingsgezind!
 
Welkom Balk! Zoals al gezegd; hier op het forum is mega veel inspiratie te vinden, dus dat komt wel goed. Laat je vooral niet overdonderen door de weelde hier, gewoon lekker lezen en meegenieten tot je denkt; potjandorrie! Dat lust ik nu ook wel!

Qua goeie eerste stap in de wereld van low en slow raad ik eigenlijk altijd de 3 2 1 spareribs aan. Het is een goeie lange sessie (6 uur, 3+2+1) om te oefenen met langdurige stabiele temperatuur, heerlijk (mijn mening) en ook nog eens erg vergevingsgezind!
De "Potjandorie! Dat lust ik nu ook wel!" heb ik al meermaals gehad inderdaad er staat zoveel lekkers hier, zeker met al die foto's!

Ik denk dat ik inderdaad je advies ga opvolgen om spare ribs te doen als eerste poging, 6 uur is te overzien, maar toch een serieuze sessie en goeie spare ribs zijn natuurlijk ook heerlijk!!!!
 
BeerCanChicken of pulled pork zijn ook dingen die je makkelijk onder controle kunt houden.
Klinkt heel heftig maar moet zeker goedkomen.

Mocht je wat korter willen zou ik hamburgers oid grillen, of een mooie ribeye of…… (ik zal ophouden. Krijg er zelf honger van)
 
Welkom beide bij het genootschap.
 
Welkom en veel plezier. Gewoon beginnen en genieten.
 
Welkom E-Balk, veel plezier en inspiratie hier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan