Beef en Steak

Hoi allen, ik wilde mijzelf ook even voorstellen, naam?, Jake, grill al wat jaartjes, nieuw hoofdstuk voor ons is het gegeven Kamado

Smoked Roadkill

Tondelzoeker
Berichten
4
Hallo allemaal,

Allereerst alvast dank dat ik mijzelf onder jullie mag mengen en al een hoop opstak van dit forum hoewel ik mijzelf nog niet registreerde, ik keek toch al wat jaren mee.

Ik ben een vervend Weber fan geweest (en nog) voor denk zeker alwel 25 jaar tot het moment ik eens een kleine Kamado probeerde.

Bijzonder was voor mij het gegeven het enorm goed kunnen regelen van de temperatuur.
Wilde ik met mijn Weber net zo strak op temperatuur kunnen sturen moest ik er echt bovenop zitten.
Na kennismaking met de eerste 2 Kamado's was ik wel overtuigt van de werking, ik hikte alleen nog tegen de flinke uitgave aan, ze zijn namelijk een stuk kostbaarder.

Verder grillen wij hier in de winter eigenlijk het meest i.v.m. de buren, die gaan altijd met ramen en deuren slaan om kenbaar te maken 'ik heb last van je', vandaar maar besloten een rookkanaal aan te leggen vanuit overkapping naar hoog op het dak.
Wij gingen voor een niet gebruikelijke 160 mm Spiro buis hetgeen mij weer in een ander groot vraagstuk bracht, welke buisventilator, welke koppelingen en passtukken? Terwijl ik dit schrijf is de grill corner in ontwikkeling, letterlijk.

Buisventilator is inmiddels operationeel en we zijn wat aan het experimenteren hoe laag of hoog de bak moet komen (met karton vervaardigde boxen 🙈) die alle rook moet vangen. Ik wil een brede bak maken omdat mijn Weber Go anywhere ook links of rechts moet kunnen staan van onze Kamado, dit speciaal voor de Satehtjes/spiezen en of andere experimenten. Dus een mooie gerichte afzuiging zoals ik al zag direct boven de chimny van een Kamado gaat hier niet werken helaas. Denk dat ik nog wat vragen ga genereren in de aanloop en voltooiing van onze gril hoek.

Voor nu en later, dank alvast jullie kennis te mogen vergaren! deed ik al wat langer.....
Hoop zelf ook wat bij te mogen dragen middels receptjes en of ervaringen met de Webers die ik had. En dan vergeet ik de Napoleon Pro 2 bewust, daarvan kreeg ik de temperatuur nooit onder controle, niet zoals bij de Webers.
Hoop dat de Kamado die we nu gaan ontvangen hetzelfde doet als de kleinere Kamado's dan komt het zeker goed.

Fijne avond iedereen, groeten vanuit Gelderland omgeving Echteld, wellicht ruiken we elkaar van de winter ❤️
Er gaat niets, maar dan ook niets boven de lucht van brandend houtskool in de winter..............
 
Welkom
 
Wilde ik met mijn Weber net zo strak op temperatuur kunnen sturen moest ik er echt bovenop zitten.

Auw, doe je voorzichtig?!

Welkom Jake, veel plezier en inspiratie hier!
 
Hoi Jake,
welkom bij het Genootschap
 
Welkom Jake!

Mooi dicht in de buurt bij Slagerij diepeveen in Herveld ;)!

Hebben je buren er ook ooit daadwerkelijk iets over gezegd of hebben ze daar het lef niet voor 😂?
 
Hoi Bob, Diepenveen inderdaad veel over gehoord, zelf echter nog niet geweest.
Ik kan via een Kalveren mesterij vlees mee bestellen dat alleen mesters zelf kunnen bestellen.
Zelf gaan we ook dikwijls naar boerderij Meerheuvel in Dreumel. Daar krijg je nog kippenvlees zonder liters water erin.
Er wordt flink wat gerommeld met ons voedsel helaas. Supermarkten komen we bijna niet, enkel voor wat randzaken.

Door de buren nog nooit aangesproken, alleen het bonzen van deuren en driemaal hetzelfde raam hard dichtdoen :ROFLMAO:
Wel van directe buren mogen vernemen, 'Wauw wat ruikt dat lekker!', Dan verdween er ook direct een spies de muur over naar de buurman :cool:
Wij zijn toch meer van het wintergrillen, als het echt warm is sta ik niet graag naast een branden bbq of Kamado.
 
Terug
Bovenaan Onderaan