Donderdag een varkensbovenbil meegenomen om een ham voor de boterham te maken.
Om dat de tijd voor het door zouten wat kort was hem eerst even onder de prikker gelegd. Hierdoor zuigt hij de pekel naar binnen als je het vlees in de pekel wat masseer.
Tot vandaag in de pekel laten liggen
Pekel van colorozozout, peper kruidnagel, ui, knoflook en laurier.
Uit de pekel even goed afspoelen en even wat laten drogen
Wat kruiden op de buitenkant en bij 110 graden met wat rookhout op de bbq tot 60 graden kern.
.
Ondanks de korte tijd toch goed door gezouten.
Goede smaak van de kruiden en pekel.
Om dat de tijd voor het door zouten wat kort was hem eerst even onder de prikker gelegd. Hierdoor zuigt hij de pekel naar binnen als je het vlees in de pekel wat masseer.
Tot vandaag in de pekel laten liggen
Pekel van colorozozout, peper kruidnagel, ui, knoflook en laurier.
Uit de pekel even goed afspoelen en even wat laten drogen
Wat kruiden op de buitenkant en bij 110 graden met wat rookhout op de bbq tot 60 graden kern.
Ondanks de korte tijd toch goed door gezouten.
Goede smaak van de kruiden en pekel.