Beef en Steak

Het was weer tijd voor een hammetje voor de boterham

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bert
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.580
Donderdag een varkensbovenbil meegenomen om een ham voor de boterham te maken.
Om dat de tijd voor het door zouten wat kort was hem eerst even onder de prikker gelegd. Hierdoor zuigt hij de pekel naar binnen als je het vlees in de pekel wat masseer.
Tot vandaag in de pekel laten liggen
Pekel van colorozozout, peper kruidnagel, ui, knoflook en laurier.
P1010165.jpg


Uit de pekel even goed afspoelen en even wat laten drogen
P1010166.jpg

Wat kruiden op de buitenkant en bij 110 graden met wat rookhout op de bbq tot 60 graden kern.
P1010169.jpg
.
P1010173.jpg

Ondanks de korte tijd toch goed door gezouten.
Goede smaak van de kruiden en pekel.
 
Dat ziet er heerlijk uit Bert!
 
Lekker Bert, dat wil ik ook proberen.

Hoeveel procent pekeloplossing zou je normaal gebruiken, en hoeveel tijd?
 
daar is helemaal niks mis mee, wil ik ook wel op mijn boterham
 
Lekker! Grappig dat je de gaatjes van de prikker kunt zien
 
Bert, injecteren zou toch ook moeten lukken?

en Frits + 1
 
Frits zei:
Lekker Bert, dat wil ik ook proberen.

Hoeveel procent pekeloplossing zou je normaal gebruiken, en hoeveel tijd?

Ik gebruik altijd 6 eetlepels zout op 2 liter water.
En normaal laat ik hem minimaal een volle week liggen.
 
Dick3G zei:
Bert, injecteren zou toch ook moeten lukken?

en Frits + 1

Injecteren kan ook. Maar de gaatjes van een prikker staan heel dicht bij elkaar. En die hoef ik niet speciaal tevoorschijn te halen want die staat klaar. De pekelspuit gebruiken wij maar eenmaal per week. Gemak dient de mens.
 
Terug
Bovenaan Onderaan