Beef en Steak

Het roken van gekweekte Paling

 
 

BarbeGoose

Tondelzoeker
Berichten
18
Hallo mede hobbyisten.

Ik heb gekweekte paling gekocht om lekker te roken.. Veel gelezen en uiteindelijk de koe bij de horens gevat..
De paling was al gepekeld en na het afspoelen hebben we de paling een hele nacht laten drogen.

Volgens het boekje (maar wat is het boekje?) gerookt.. smaak is heerlijk, kleur is mooi maar het vel is en voelt nogal dik aan. Niet het lekkere dunne velletje wat ik in mn beleving hoort te hebben bij gerookte paling

Doen we wat verkeerd.. Alle tips zijn van harte welkom

Alvast bedankt voor het lezen en evt antwoorden
 
Je doet het zeker verkeerd... er moet zo'n palinkje deze kant uit!  :)

Prachtig hoor! Enne, wat geeft dat? Je eet het velletje toch helemaal niet?
 
Heeft dat misschien te maken met de dikte van de paling. Ik haal bij Eveleens in Burgerveen altijd dunne paling en die heeft dan zo'n dun velletje zoals jij beschrijft.
 
Zit veel verschil in palingen hoor. Dunne aal is vaak lekker zacht en schieraal heeft veel stugger vel. Allemaal hetzelfde beest, maar verschillende levensfase.
 
Terug
Bovenaan Onderaan