Nadat ik de vorige keer pulled pork gemaakt heb in 5 uur en 20 minuten, vandaag tijd voor een nieuwe sessie met een aanpassing waar ik de vorige keer geen rekening mee had gehouden.
Ik heb 2 procureurs zonder been samen 4050 gram.
Lekker in de mosterd met rub.
Vanmorgen om 10:50 was gingen ze op de bbq.
Varkensvlees is technisch gezien gaar boven de 60 graden. Het neemt dan in ieder geval geen rook meer op.
Dus heeft het geen zin om de kerntemperatuur te meten want als de buitenkant boven de 60 graden zit wordt er toch geen rook meer opgenomen.
Dus heb ik mijn probes ongeveer 1,5 cm onder de oppervlakte gestoken.
Tijd Dome Food
11:00 121C 19C
11:30 122 41
12:00 126 56
12:24 128 63
Zo zagen ze eruit toen de buitenkant 63 graden was
Inpakken in 3 lagen folie zodanig dat het vocht er niet uit kan lopen.
En nu de thermometer wel in het midden.
Tijd Dome Food
13:00 128 66
13:30 134 77
14:00 133 84
14:15 130 88
KLAAR!!!!! In 3uur en 25 minuten de juiste kerntemperatuur bereikt.
Na een paar uur in de folie kwamen ze er zo uit.
Ik was benieuwd of ze nog steeds goed te pullen waren, en dat viel mee. Goed gaar en superzacht.
Na het pullen wel nog kruiden toegevoegd en het vocht wat ik opgevangen had in de folie.
Wat je merkt is dat er heel veel smaak die anders in de bark zit nu in het vocht komt. Dus is het zaak om dit wel weer toe te voegen aan je PP
Uiteindelijk 3150 gram eindprodukt over. Was nog iets meer maar ze konden er weer niet vanaf blijven
Ik heb 2 procureurs zonder been samen 4050 gram.

Lekker in de mosterd met rub.

Vanmorgen om 10:50 was gingen ze op de bbq.
Varkensvlees is technisch gezien gaar boven de 60 graden. Het neemt dan in ieder geval geen rook meer op.
Dus heeft het geen zin om de kerntemperatuur te meten want als de buitenkant boven de 60 graden zit wordt er toch geen rook meer opgenomen.
Dus heb ik mijn probes ongeveer 1,5 cm onder de oppervlakte gestoken.

Tijd Dome Food
11:00 121C 19C
11:30 122 41
12:00 126 56
12:24 128 63
Zo zagen ze eruit toen de buitenkant 63 graden was

Inpakken in 3 lagen folie zodanig dat het vocht er niet uit kan lopen.
En nu de thermometer wel in het midden.

Tijd Dome Food
13:00 128 66
13:30 134 77
14:00 133 84
14:15 130 88
KLAAR!!!!! In 3uur en 25 minuten de juiste kerntemperatuur bereikt.
Na een paar uur in de folie kwamen ze er zo uit.

Ik was benieuwd of ze nog steeds goed te pullen waren, en dat viel mee. Goed gaar en superzacht.

Na het pullen wel nog kruiden toegevoegd en het vocht wat ik opgevangen had in de folie.
Wat je merkt is dat er heel veel smaak die anders in de bark zit nu in het vocht komt. Dus is het zaak om dit wel weer toe te voegen aan je PP

Uiteindelijk 3150 gram eindprodukt over. Was nog iets meer maar ze konden er weer niet vanaf blijven

