- Berichten
- 547
Af en toe maak je een nieuw recept en ontdek je iets heerlijks. En ja... soms valt het wat tegen... Deze was helaas zo'n misser. Maar daar kunnen we weer uit leren zeker...
Dit recept gevolgd: https://fire-food.nl/hertenstoof-met-bier/
Enkel nog wat mosterd toegevoegd.
Ik wilde wat meer bbq-smaak in het gerecht brengen en heb daarom het vlees wat gerookt met kersenhout. Het hertenvlees was al in blokjes gesneden, dus heb ik ze in alu bakjes (met gaatjes) gedaan. En dan een dik uur laten roken.
Dan het vlees kort aangebakken in de DO en de rest toegevoegd. Een 4 uurtjes laten sudderen op laag vuur. Half uurtje voor het einde krieltjes toegevoegd.
Ipv het deksel een gietijzeren pan op de pot gezet. Daarin kon ik dan de witloof laten stoven. Die had ik in een emmer in de kelder gekweekt.
Heb de temperatuur wel moeten opvoeren tot 180-200°C. Maar echt bruin werd de witloof niet. Toch nog best een hele tijd moeten laten opstaan om de witloof mooi gaar te krijgen.
Dan eindelijk proeven. Het was te eten, maar heel lekker was het niet.
- de pan van de witloof was geseasoned met arachideolie. Die smaak kwam nu heel hard door. Niet lekker. (Iets delicaat als witloof niet mogelijk in een DO?)
- net iets te veel rooksmaak in het stoofpotje
- de saus was op het einde iets te hard ingekookt
- maar vooral het vlees was te droog
Wat zou de reden van het droge vlees zijn?
- uitgedroogd tijdens het roken?
- te vetarm hertenvlees?
- het laatste uur op een te hoge temperatuur gewerkt? (180-200)
(Sorry vr de slechte foto's van het gerecht. Dacht er pas aan toen het bijna op was.)
Dit recept gevolgd: https://fire-food.nl/hertenstoof-met-bier/
Enkel nog wat mosterd toegevoegd.
Ik wilde wat meer bbq-smaak in het gerecht brengen en heb daarom het vlees wat gerookt met kersenhout. Het hertenvlees was al in blokjes gesneden, dus heb ik ze in alu bakjes (met gaatjes) gedaan. En dan een dik uur laten roken.
Dan het vlees kort aangebakken in de DO en de rest toegevoegd. Een 4 uurtjes laten sudderen op laag vuur. Half uurtje voor het einde krieltjes toegevoegd.
Ipv het deksel een gietijzeren pan op de pot gezet. Daarin kon ik dan de witloof laten stoven. Die had ik in een emmer in de kelder gekweekt.
Heb de temperatuur wel moeten opvoeren tot 180-200°C. Maar echt bruin werd de witloof niet. Toch nog best een hele tijd moeten laten opstaan om de witloof mooi gaar te krijgen.
Dan eindelijk proeven. Het was te eten, maar heel lekker was het niet.
- de pan van de witloof was geseasoned met arachideolie. Die smaak kwam nu heel hard door. Niet lekker. (Iets delicaat als witloof niet mogelijk in een DO?)
- net iets te veel rooksmaak in het stoofpotje
- de saus was op het einde iets te hard ingekookt
- maar vooral het vlees was te droog
Wat zou de reden van het droge vlees zijn?
- uitgedroogd tijdens het roken?
- te vetarm hertenvlees?
- het laatste uur op een te hoge temperatuur gewerkt? (180-200)
(Sorry vr de slechte foto's van het gerecht. Dacht er pas aan toen het bijna op was.)
![81a98808ea9fa96de6752a6367b13da4.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/81a98808ea9fa96de6752a6367b13da4.jpg)
![c955a246077bf30dcba79f3db52e685c.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/c955a246077bf30dcba79f3db52e685c.jpg)
![7fe1b94b2d070b41f36d2c5f6758d598.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/7fe1b94b2d070b41f36d2c5f6758d598.jpg)
![eb0e09ba75803843d6d1c67271b8f223.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/eb0e09ba75803843d6d1c67271b8f223.jpg)
![5c4b26b7130893c88fcdfd2c67ff5fb3.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/5c4b26b7130893c88fcdfd2c67ff5fb3.jpg)
![dff05927ab5336acbf5926336e9c71be.jpg](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20230125/dff05927ab5336acbf5926336e9c71be.jpg)