- Berichten
- 24
Vrijdag mooie dag om de bbq aantesteken en het weekend in te luiden
Daarom maar twee hammetjes van ongeveer 500 gram bij de supermarkt gehalen en bedacht om deze op het spit te bereiden
1e ham bereid met souvlaki/gyros kruiden
(Gekregen als souvenier uit griekeland)
Gerubd en een half dagje ingepakt in folie laten rusten in de koelkast
2e ham geinjecteerd met zwarte bessen jenever en vervolgens gesprayt met een mix van bessenjenever, klein scheutje whiskey en maggi
Vervolgens de hammen op het spit gedaan en ongeveer 1:30 uur laten rond draaien op 190 graden
De 2e ham laatste 45 minuten en 30 minuten ingesprayt met het mengsel
Ook nog wat juun (ui) voor het idee kwa groente/rauwkost op het spit erbij gedaan
Hammen daarna in plakken gesneden en op een goed belegd pita broodje gedaan
Klodder zelf gemaakte tzatziki er bij en smullen
Uiteraard een zeer goeie ipa er bij een aanrader
Tafelgenoten waren tevreden
Volgende dag van de restjes ham nog een pan tosti gemaakt
Daarom maar twee hammetjes van ongeveer 500 gram bij de supermarkt gehalen en bedacht om deze op het spit te bereiden
1e ham bereid met souvlaki/gyros kruiden
(Gekregen als souvenier uit griekeland)
Gerubd en een half dagje ingepakt in folie laten rusten in de koelkast
2e ham geinjecteerd met zwarte bessen jenever en vervolgens gesprayt met een mix van bessenjenever, klein scheutje whiskey en maggi
Vervolgens de hammen op het spit gedaan en ongeveer 1:30 uur laten rond draaien op 190 graden
De 2e ham laatste 45 minuten en 30 minuten ingesprayt met het mengsel
Ook nog wat juun (ui) voor het idee kwa groente/rauwkost op het spit erbij gedaan
Hammen daarna in plakken gesneden en op een goed belegd pita broodje gedaan
Klodder zelf gemaakte tzatziki er bij en smullen
Uiteraard een zeer goeie ipa er bij een aanrader
Tafelgenoten waren tevreden
Volgende dag van de restjes ham nog een pan tosti gemaakt