- Berichten
- 523
Hey Pittmasters,
Een mooie warme dag, en vooral niet te heet. Voor de bewoners van huize jachtfestijn een uitstekende gelegenheid om de middag aan het strand en in het water van de spokeplas in Noordwolde door te brengen.
Zand, zon en water maken hongerig, dus een voedzame avondmaaltijd is dan toch zeker nodig.
Als hoofd vleesgerecht is 1 kg half om half gehakt als basis genomen. Hieraan toegevoegd;
Een ei
Theelepel oregano
Theelepel uienpoeder
Handjevol geperste knoflook teentjes
120 ml melk
Eetlepel worchester
Theelepel zwarte peper
2 theelepels peterselie
60 Gr. Gekruid paneermeel
Zeezout naar smaak
Dit alles goed doorroeren en kneden.
Vervolgens een bakje met je favoriete kruidenboter klaar zetten.
Voor de vorm maken we hier in de gaarkeukens gebruik van een deksel van een voorraad bus. Deze wordt voor de helft gevuld met het gehaktmengsel, waarna er een laag kruidenboter op wordt gebracht. Vervolgens weer een laag gehaktmengsel aanbrengen en vervolgens de deksel op een plank drukken om zo een hamburgervorm te persen.
Het overtollige gehaktmengsel dat onder de rand vandaan komt met een mes wegsnijden en weer terug in de kom doen.
De offset met beukenhout opgestookt en de hamburgers in het midden op het rooster gelegd. Met een thermometer de kerntemperatuur in de gaten gehouden en tegen het einde de hamburgers nog even geglazed met SBR saus.
Maaltijd gecompleteerd met gebakken aardappelschijfjes en snijbonen.
De hamburgers waren geweldig. Het boter liep eruit, waardoor je een hele malse hamburger had die toch goed gaar was.
Een mooie warme dag, en vooral niet te heet. Voor de bewoners van huize jachtfestijn een uitstekende gelegenheid om de middag aan het strand en in het water van de spokeplas in Noordwolde door te brengen.
Zand, zon en water maken hongerig, dus een voedzame avondmaaltijd is dan toch zeker nodig.
Als hoofd vleesgerecht is 1 kg half om half gehakt als basis genomen. Hieraan toegevoegd;
Een ei
Theelepel oregano
Theelepel uienpoeder
Handjevol geperste knoflook teentjes
120 ml melk
Eetlepel worchester
Theelepel zwarte peper
2 theelepels peterselie
60 Gr. Gekruid paneermeel
Zeezout naar smaak
Dit alles goed doorroeren en kneden.
Vervolgens een bakje met je favoriete kruidenboter klaar zetten.
Voor de vorm maken we hier in de gaarkeukens gebruik van een deksel van een voorraad bus. Deze wordt voor de helft gevuld met het gehaktmengsel, waarna er een laag kruidenboter op wordt gebracht. Vervolgens weer een laag gehaktmengsel aanbrengen en vervolgens de deksel op een plank drukken om zo een hamburgervorm te persen.
Het overtollige gehaktmengsel dat onder de rand vandaan komt met een mes wegsnijden en weer terug in de kom doen.
De offset met beukenhout opgestookt en de hamburgers in het midden op het rooster gelegd. Met een thermometer de kerntemperatuur in de gaten gehouden en tegen het einde de hamburgers nog even geglazed met SBR saus.
Maaltijd gecompleteerd met gebakken aardappelschijfjes en snijbonen.
De hamburgers waren geweldig. Het boter liep eruit, waardoor je een hele malse hamburger had die toch goed gaar was.