- Berichten
- 1.774
In het kader van de foto wedstrijd deze maand, hachee op de DO,
lekker googlen naar idee?n kwam ik ook het bbq genootschap tegen
Camiel maakte dit al eerder http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=5537.msg101135#msg101135
maar natuurlijk maak je een eigen versie B-)
kilo rundvlees, kilo uien, paar biertjes met karakter, rundvlees bouillon, bloem, paar plakken ontbijtkoek,
jenever bessen, kruidnagel, laurier blad, peper en zout
Briketten opgestookt, de DO erop en de roomboter effen smelten.
Vleesjes erin en lekker aanbraden.
Als het vlees eenmaal bruin konden de uien erbij.
Daarna kon de rest erbij, 2 eetlepels bloem, even doorroeren en dan 3 biertjes (met karakter)
250 ml rundvlees bouillon, 5 laurierblaadjes en een theezeef met 5 kruidnagels en 10 jeneverbessen
(hoef ik ze er niet uit te vissen)
Dan de deksel erop en een paar briketten erop.
Natuurlijk elk uur ff roeren.
En na een uur of 5 begint het super gaar te worden.
Het ruikt geweldig
En ja, dit super Hollandse gerecht eet je natuurlijk met een puree en rode kool met appeltjes, enjoy B-)
bedankt voor het lezen
lekker googlen naar idee?n kwam ik ook het bbq genootschap tegen

maar natuurlijk maak je een eigen versie B-)
kilo rundvlees, kilo uien, paar biertjes met karakter, rundvlees bouillon, bloem, paar plakken ontbijtkoek,
jenever bessen, kruidnagel, laurier blad, peper en zout
Briketten opgestookt, de DO erop en de roomboter effen smelten.
Vleesjes erin en lekker aanbraden.
Als het vlees eenmaal bruin konden de uien erbij.
Daarna kon de rest erbij, 2 eetlepels bloem, even doorroeren en dan 3 biertjes (met karakter)
250 ml rundvlees bouillon, 5 laurierblaadjes en een theezeef met 5 kruidnagels en 10 jeneverbessen
(hoef ik ze er niet uit te vissen)
Dan de deksel erop en een paar briketten erop.
Natuurlijk elk uur ff roeren.
En na een uur of 5 begint het super gaar te worden.
Het ruikt geweldig

En ja, dit super Hollandse gerecht eet je natuurlijk met een puree en rode kool met appeltjes, enjoy B-)
bedankt voor het lezen
