Beef en Steak

Haaia!

 

Tommybear1979

Kooltjesharker
Berichten
175
Hey Allemaal,
Na enkele jaren op zo'n grote open betonnen barbeque geknoeid te hebben wilde ik eens wat anders en heb 't volgende setje aangeschaft:
- Bastard Large compleet, pook, pizza shovel, pizzasteen (large), cast iron platesetter, hoes, gril verhoger, grid lifter
- Onderweg uit China nog : Pen thermometer (KCASA KC-TP500), bear-claws, marinade injector, draadloze thermometer (honana).
- andere reeds aangeschafte zaken: 2 zakken dammers, zak wokkels, IKEA FANTAST, IKEA RVS braadslee voor vocht/vet en heb al een potje crisco geregeld.

Ik hoop hem later deze week voor 't eerst echt te gebruiken maar wil hem eerst paar keer rustig opstoken conform gebruiks aanwijzing.
Ik heb al een kleine procureur (1kg) in de vriezer liggen.

Daarbij meteen wat vragen/opmerkingen:
- Het lijkt mij dat het gietijzeren kolen rooster niet geseasoned hoeft te worden
- De Cast Iron Plate setter moet die wel geseasoned?
- De margriet schijf kan ik die gewoon in de barbecue seasonen of gaat dat niet lekker met een 'open' schoorsteen?
- Als hij met een hoes buitenstaat moeten logischerwijs de margrietschijf en de luchtschuif openstaan. Echter bedekt de hoes de margriet schijf, dus zal niet echt ventileren. Is het zinvol om bijv. een paar blokjes hout tussen de dome en de base te doen zodat hij op een klein kiertje blijft en dus wel kan circuleren?




 
Hartelijk welkom bij het genootschap Tommybear.
Lijkt een prima investering, we kijken uit naar de plaatjes en verhalen van de fantastische gerechten die je er op gaat maken.
 
Van harte welkom bij het Genootschap!

De seasoning van het kolenrooster en plate setter branden er weer af.

De dop is al behandeld hoef je niets aan te doen verder, behalve bijhouden mocht hij gaan roesten.

Ik gebruik geen hoes. Daar gaat condens onder zitten en dan blijft hij langer nat dan nodig. Ik haal mijn dop eraf. Bij de BGE ook. Ik heb een extra BGE ketamische dop voor mijn bastard. Hij gaat daardoor sneller uit en il kan mijn gietijzeren dop binnen bewaren.
 
thnx Noskos voor de info.
Kan ik bij de eerste keer opstoken al gerechten bereiden of raad je aan eerst een keer op te stoken / af te koelen, alvorens het eerste gerecht te bereiden ?
Hmm. Toch eens nadenken over die hoes icm ventilatie.
 
Hoi Tommy,
welkom bij het Genootschap
 
Waarom zou je niets kunnen maken de eerste keer? Even opstoken, het vuur haar reinigende werk laten doen en gaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan