- Berichten
- 175
Hey Allemaal,
Na enkele jaren op zo'n grote open betonnen barbeque geknoeid te hebben wilde ik eens wat anders en heb 't volgende setje aangeschaft:
- Bastard Large compleet, pook, pizza shovel, pizzasteen (large), cast iron platesetter, hoes, gril verhoger, grid lifter
- Onderweg uit China nog : Pen thermometer (KCASA KC-TP500), bear-claws, marinade injector, draadloze thermometer (honana).
- andere reeds aangeschafte zaken: 2 zakken dammers, zak wokkels, IKEA FANTAST, IKEA RVS braadslee voor vocht/vet en heb al een potje crisco geregeld.
Ik hoop hem later deze week voor 't eerst echt te gebruiken maar wil hem eerst paar keer rustig opstoken conform gebruiks aanwijzing.
Ik heb al een kleine procureur (1kg) in de vriezer liggen.
Daarbij meteen wat vragen/opmerkingen:
- Het lijkt mij dat het gietijzeren kolen rooster niet geseasoned hoeft te worden
- De Cast Iron Plate setter moet die wel geseasoned?
- De margriet schijf kan ik die gewoon in de barbecue seasonen of gaat dat niet lekker met een 'open' schoorsteen?
- Als hij met een hoes buitenstaat moeten logischerwijs de margrietschijf en de luchtschuif openstaan. Echter bedekt de hoes de margriet schijf, dus zal niet echt ventileren. Is het zinvol om bijv. een paar blokjes hout tussen de dome en de base te doen zodat hij op een klein kiertje blijft en dus wel kan circuleren?
Na enkele jaren op zo'n grote open betonnen barbeque geknoeid te hebben wilde ik eens wat anders en heb 't volgende setje aangeschaft:
- Bastard Large compleet, pook, pizza shovel, pizzasteen (large), cast iron platesetter, hoes, gril verhoger, grid lifter
- Onderweg uit China nog : Pen thermometer (KCASA KC-TP500), bear-claws, marinade injector, draadloze thermometer (honana).
- andere reeds aangeschafte zaken: 2 zakken dammers, zak wokkels, IKEA FANTAST, IKEA RVS braadslee voor vocht/vet en heb al een potje crisco geregeld.
Ik hoop hem later deze week voor 't eerst echt te gebruiken maar wil hem eerst paar keer rustig opstoken conform gebruiks aanwijzing.
Ik heb al een kleine procureur (1kg) in de vriezer liggen.
Daarbij meteen wat vragen/opmerkingen:
- Het lijkt mij dat het gietijzeren kolen rooster niet geseasoned hoeft te worden
- De Cast Iron Plate setter moet die wel geseasoned?
- De margriet schijf kan ik die gewoon in de barbecue seasonen of gaat dat niet lekker met een 'open' schoorsteen?
- Als hij met een hoes buitenstaat moeten logischerwijs de margrietschijf en de luchtschuif openstaan. Echter bedekt de hoes de margriet schijf, dus zal niet echt ventileren. Is het zinvol om bijv. een paar blokjes hout tussen de dome en de base te doen zodat hij op een klein kiertje blijft en dus wel kan circuleren?